Foto: A. Lapsa

Lielajā ģildē 14. decembrī plkst. 19.00 Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris aicina uz pirmssvētku koncertu "Daumants Kalniņš un 12 metālisti Ziemassvētkos", portālu "Delfi" informē LNSO pārstāvji.

Koncertā Daumantu Kalniņš un "LNSO Brass Band" priecēs klausītājus ar romantisku un priecīgu mūziku Ziemassvētku noskaņās.

Jautrajā un svētku noskaņām bagātajā programmā iekļauta klausītāju iemīļota klasiskā un Ziemassvētku mūzika. "LNSO Brass Band" Jāņa Retenā vadībā atskaņos Johana Sebastiāna Baha "Trešo Brandenburgas koncertu", populāras dejas no Pētera Čaikovska baleta "Riekstkodis" un Arama Hačaturjana "Zobenu deju".

Ar Ziemassvētku dziesmām īpašos aranžējumos, ko veidojis "Very Cool Peopl"līderis Elvijs Grafcovs, uzstāsies dziedātājs Daumants Kalniņš.

2017. gadā Daumants guva plašu ievērību, uzstājoties koncertprogrammā "Sirds prieks" ar Friča Bārdas dzeju (rudenī klajā nāca CD).

Ar LNSO Daumantu Kalniņu pēdējos gados saista cieša radoša sadarbība: 2014. gadā Daumants dziedāja galveno lomu Imanta Kalniņa oratorijas "Dzejnieks un nāra" atskaņojumā, 2015. gadā piedalījās augstu atzinību guvušajā koncertprogrammā "LNSO Vecgada koncerti kopā ar Raimondu Paulu", 2016. gadā kopā ar Kasparu Zemīti uzstājās festivālā "LNSO vasarnīca" un dziedāja solo Jura Karlsona simfoniskās poēmas "Jāzepa vīzijas" divos atskaņojumos Aināra Rubiķa vadībā.

"LNSO Brass Band" sastāvā ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra metāpūšaminstrumentālisti, kas LNSO Eiropas turnejās allaž slavēti par monolīto saspēli un toņa kvalitāti. LNSO brāsbendā spēlē tādi spoži mūziķi kā LNSO pirmā trompete Jānis Porietis, LNSO pirmais trombons Kaspars Majors, LNSO galvenais tubists Raivo Māgurs. Metālpūtēju sastāvu papildina LNSO sitaminstrumentālisti un ritma grupa. Pie klavierēm – Romāns Vendiņš.

Sekojot daudzu citu nozīmīgu Eiropas kultūras institūciju praksei, LNSO dāvā iespēju jauniešiem un studentiem, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, stundu pirms LNSO vakara koncertiem iegādāties neizpirktās biļetes par īpaši draudzīgu cenu – viena biļete maksās 5 eiro. Biļetes uz LNSO koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!