Foto: Apgāds "Kontinents"
Apgāds "Kontinents" laidis klajā romāna "Da Vinči kods" autora Dena Brauna jauno grāmatu "Sākums".

Šoreiz darbība sākas Bilbao, Spānija. Romāna centrā atkal jau ir lasītājiem pazīstamais Roberts Lengdons, Hārvarda Universitātes simbolu un reliģiskās ikonoloģijas profesors. Vņš ierodas ultramodernajā Gugenheima muzejā Bilbao, kur paredzēts nozīmīgs pasākums – tur tiks pavēstīts par kādu atklājumu.

Edmonds Kiršs – viens no Lengdona pirmajiem studentiem Hārvarda Universitātē, miljardieris un futūrists, grasās nākt klajā ar pārsteidzoši apjomīgu atklājumu, kas palīdzēs rast atbildi uz diviem būtiskākajiem jautājumiem par cilvēces pastāvēšanu.
Taču rūpīgi ieplānotais vakars pēkšņi pārvēršas haosā, un Kirša vērtīgajam atklājumam draud briesmas izgaist uz visiem laikiem...

Lengdons ir spiests izmisīgi bēgt no Bilbao kopā ar Ambru Vidalu, eleganto muzeja direktori, kura kopā ar Kiršu veidojusi šo provokatīvo pasākumu.

Līdzīgu kā iepriekšējos romānos Dens Brauns arī šajā iesaista kodus, zinātni, reliģiju, vēsturi un arhitektūru. Simbolu pētnieks no Hārvardas – profesors Roberts Lengdons – nonāk bīstamās krustugunīs, meklējot atbildi uz cilvēces mūžīgajiem jautājumiem. Atbilde tiek atrasta, un tā ir šokējoša.

Pasaules populārākais kriptotrilleru rakstnieks Dens Brauns zināms kā romānu "Da Vinči kods", "Inferno", "Zudušais simbols", "Eņģeļi un dēmoni", "Maldu zona" un "Ciparu cietoksnis" autors.

Romānu "Sākums" no angļu valodas tulkojusi Dina Kārkliņa, Artūra Zariņa vāka adaptācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!