Foto: Rvīns Varde
Otrdien, 19. decembrī, pulksten 19.00, galerijā "MuseumLV" tradicionālās interneta tiešraides ietvaros notiks Ingas Gailes un Edgara Mākena dzejas performance, portālu "Delfi" informē galerijas pārstāvji.

Inga Gaile raksta dzeju, prozu un lugas. Viņai iznākuši dzejas krājumi "Laiks bija iemīlējies", "Raudāt nedrīkst smieties", "Kūku Marija", "Migla" un "Vai otrā grupa mani dzird?". Saņēmusi virkni literāru apbalvojumu, tostarp, Klāva Elsberga, Annas Dagdas fonda un Ojāra Vācieša prēmijas un festivāla "Prozas lasījumi" balvu.

Edgars Mākens ir komponists, darbojas grupā "Gaujarts". Saņēmis Mūzikas ierakstu gada balvu par albumiem "Gaujarts – Vibrācijas" (2011) un "Manta – Manta" (2014). Sarakstījis mūziku vairākām Nacionālā teātra, Leļļu teātra, Liepājas teātra, Valmieras Drāmas teātra un "Dirty Deal Teatro" izrādēm. Vairākas reizes izvirzīts "Spēlmaņu nakts" balvai nominācijā "Gada mūzikas autors", to saņēmis 2014.gadā.

Kopš galerijas atklāšanas 2017. gada maija beigās katru nedēļu "MuseumLV" kāds no māksliniekiem pieņem izaicinājumu apmēram divas stundas radīt mākslas darbu vai uzstāties interneta tiešraides laikā. Šis dzejas vakars ir viens no kultūras centra "GrataJJ" Ziemassvētku dzejas lasījumu cikla pasākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!