Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 23. decembrī, pulksten 18.00, Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) kopā ar maestro Gintaru Rinkeviču aicina uz Gada izskaņas koncertu, kurā solisti Margarita Vilsone un Mihails Čuļpajevs izpildīs pazīstamu operu un operešu ārijas un duetus, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

LSO mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģenta Gintara Rinkeviča veidotajā programmā iekļautas populāras melodijas no Volfganga Amadeja Mocarta, Džuzepes Verdi, Džoakīno Rosīni, Johana Štrausa, Franča Lehāra un citu komponistu operām un operetēm. Gadumijas tuvuma burvību klausītājiem kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri dāvās solisti Margarita Vilsone (soprāns) un Mihails Čuļpajevs (tenors).

Liepājā dzimusī Margarita Vilsone akadēmisko dziedāšanu mācījusies augstskolās Brēmenē un Nirnbergā, kur arī ieguvusi diplomu un maģistra grādu. Dziedātāja ir saņēmusi stipendijas un apbalvojumus no DAAD fonda, Oskara un Veras Riteru fonda, ieguvusi Vācijas stipendiju, Baireitas stipendiju, kā arī saņēmusi godalgotu vietu "Accademia Belcanto" konkursā un 2015. gadā iekļuvusi Rikardo Zandonai konkursa finālā Itālijā. No 2015./2016. gada sezonas Margarita ir Nirnbergas valsts Teātra operas studijas soliste. Latvijā, Latvijas Nacionālajā operā, debitējusi 2015. gadā Rozalindes lomā Johana Štrausa operetē "Sikspārnis".

Mihails Čuļpajevs sevi izcili pierādījis kā solo mākslinieks Latvijas Nacionālajā operā, vairāku sezonu garumā gan vokāli, gan aktieriski spoži sevi apliecinot daudzveidīgā repertuārā. 2017./2018. gada sezonu dziedātājs uzsāka ar Brukūzīša lomu Zigmara Liepiņa operā "Turaidas Roze". Solists bijis nominēts Lielajai Mūzikas balvai 2015 kategorijā "Jaunais mākslinieks", bet 2017. gadā ieguvis LNO fonda Gada balvu kategorijā "Labākais operas solists".

Biļetes uz koncertu iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!