Foto: Publicitātes foto
Otrdien, 26. decembrī, pulksten 16.00, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Saulcerītes zālē notiks Pētera Vaska fonda ikgadējais labdarības koncerts "Gaismas nākšana", portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

Koncertā uzstāsies Latvijas Nacionālās Operas soliste Inga Šļubovska-Kancēviča, flautiste un LNSO flautu grupas koncertmeistare Dita Krenberga, Liepājas Simfoniskā orķestra čellu grupas koncertmeistars Ēriks Kiršfelds, bet pie klavierēm būs pianiste Agnese Egliņa.

Tāpat kā katru gadu, arī šogad koncertā skanēs latviešu kamermūzika, taču šī gada koncertprogrammā iekļauti skaņdarbi, kurus pasūtinājis Pētera Vaska fonds un kuras tapušas fonda koncertciklu ietvaros - Artura Maskata, Pētera Vaska, Viļņa Šmīdberga, Pētera Plakida, Rutas Paideres, Lauras Gustovskas un Ingmāra Zemzara kompozīcijas ar dzejnieku Imanta Ziedoņa, Knuta Skujenieka, Aspazijas, Friča Bārdas, Ojāra Vācieša un Valdas Moras tekstiem.

Tā kā vietu skaits ir ierobežots, koncerta apmeklējums ir jāpiesaka līdz 23. decembrim, rakstot uz e-pastu gekaagnese@gmail.com.

Ieeja koncertā – par ziedojumiem. Koncertā iegūtie līdzekļi tiks ziedoti jaundarbu pasūtinājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!