Foto: LETA

Latvijas Arhitektu savienība izstrādājusi mobilo aplikāciju "Arhiguide", kas piedāvā iespēju iepazīt Rīgas arhitektūru. "Arhiguide" sniedz interaktīvu informāciju par Rīgas ēku arhitektūru, vēsturi, pilsētvidi, notikumiem un personībām, paverot iespēju pilsētas iedzīvotājiem un viesiem iepazīt dažādas ēkas, to arhitektus un arhitektūru, īpašas vietas, maršrutus, arhitektūras stilus un vēstures posmus.

Lietotnē apskatāmo arhitektūras objektu aprakstu autors ir profesors Jānis Krastiņš un arhitektūras žurnālists Artis Zvirgzdiņš. Sadarbībā ar Latvijas Kino muzeju saturu papildina arī Latvijas nozīmīgāko kinofilmu uzņemšanas vietu karte, kā arī ielu mākslas objekti no festivāla "Blank Canvas".

Lietotnes saturs nemitīgi tiek papildināts. Līdztekus lietotnē jau esošajai informācijai par aptuveni 400 Rīgā esošiem arhitektūras objektiem pieejama informācija par Latvijas Arhitektūras gada balvai pieteiktajiem, kā arī balvu ieguvušajiem objektiem. Aplikācijā pieejami gan objektu apraksti, gan to attēli.

Kā portālu "Delfi" informē aplikācijas radītāju pārstāvji no Latvijas Arhitektu savienības, jau tuvākajā nākotnē lietotne tiks papildināta ar saturu par Jūgendstila arhitektūru Rīgā. Šobrīd notiek aktīva sadarbībā ar Rīgas Jūgendstila centru, lai aplikācijā pievienotu izsmeļošu informāciju par aptuveni 100 Rīgā esošiem Jūgendstila arhitektūras objektiem.

Lietotni "Arhiguide" iespējams bez maksas lejupielādēt viedtālruņu lietotnēs "AppStore" ("iPhone") un "GooglePlay" ("Android"). Tā pieejama angļu un latviešu valodās.

Aplikācijas interaktīvais saturs pieejams arī web versijā mājaslapā www.arhiguide.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!