Foto: Publicitātes attēls

Portāls "Delfi" sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju aicina sestdien, 2. decembrī, tiešraidē no Valkas noskatīties starptautisku zinātnisko konferenci "Latviešu Pagaidu Nacionālā padome – 100".

Konference notiek, godinot Latviešu Pagaidu Nacionālās padomes simtgadi un tajā piedalās Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Somijas vēsturnieki. Tās tēmas ir politiskā un kultūras situācija no 1915. līdz 1917. gadam, ieceres par nacionālo valstu veidošanos un Latviešu Pagaidu Nacionālās padomes loma Latvijas valstiskuma izveidē.

2017. gadā aprit 100 gadi, kopš Valkā 1917. gada vēlā rudenī sanāca Latviešu Pagaidu Nacionālā padome. Latvijas valsts simtgades programmas ietvaros norisinās šim vēsturiski nozīmīgajam notikumam veltīts norišu cikls, kas ar svētku koncertu, pieminekļa un izstādes atklāšanu noslēgsies šodien, 2. decembrī.

Tiešraide no konferences "Latviešu Pagaidu Nacionālā padome – 100" skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā. Tiešraides skatītāji un konferences apmeklētāji aicināti piedalīties Twitter diskusijā, lietojot tēmturi #LMTstraume.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!