Foto: Publicitātes foto
Svētdien, 17. decembrī, pulksten 17.00, Zirgu ielas koncertzālē notiks "Zīmējumu teātra" operas "Dāsnumātika" izrāde, kas radīta pēc Čārlza Dikensa stāsta "Ziemassvētku dziesma" motīviem, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Dikensa stāsts "Ziemassvētku dziesma" ir par cilvēka spēju kļūt dāsnam, un tas brīnumaini notiek tieši Ziemassvētku naktī. "Ar šo iestudējumu "Zīmējumu teātris" pauž, ka ir noticis smalks pārpratums. Motīvs no Čarlza Dikensa Ziemassvētku stāsta vēsturiski esot aizsācis milzīgo iepirkšanās modi, taču stāsts patiesībā ir par pilnīgi cita veida dāsnumu," stāsta izrādes režisors Varis Klausītājs.

Dzejnieces Annas Auziņas teksts komponista Kaspara Zemīša rakstītajai mūzikai caur skanīgajām Rīgas Doma meiteņu kora balsīm vēsta, ka ir iespējams kļūt labam - grūtākais ir iesākt.

Izrādē piedalās Rīgas Doma meiteņu koris "Tiara" Airas Birziņas vadībā, tenors Jānis Kurševs vai Gustavs Melbārdis, aktieri Klāvs Mellis un Marta Grase vai Ilze Āboltiņa, kā arī mūziķu ansamblis. Iestudējuma dramaturģiju veidojusi Rasa Bugavičute-Pēce. Iestudējums papildināts ar zīmēšanu un laikmetīgo deju, kam horeogrāfiju veidojusi Agnese Bordjukova. Scenogrāfijas elementi veidoti, iespaidojoties no mākslinieka sirreālista Renē Magrita darbiem.

"Dāsnumātiku" raksturo vizuāli spilgta, viegli uztverama valoda, kas ir vienlīdz saprotama un saistoša gan bērniem un jauniešiem, gan arī pieaugušajiem, paredzot plašu mērķauditoriju un teātra notikumā ļaujot iesaistīties visai ģimenei.

"Zīmējumu teātris" tradicionālās skatuves mākslas formas attīsta ar jaunu radošo izpausmju palīdzību, kas ierasto izpildītāju un auditorijas pretnostatījumu cenšas aizstāt ar skatītājam pietuvinātu un iesaistošu dialogu. Zīmējumu teātra mērķis ir veidot inovatīvas un mūsdienīgas teātra formas, tradicionālo teātra mākslu papildinot ar zīmēšanu, laikmetīgo deju un mūziku, tādējādi bagātinot auditorijas, īpaši bērnu teātra pieredzi.

Izrādes notiks arī:

11. decembrī plkst. 18.00 Ventspilī Teātra namā "Jūras vārti",
17. decembrī plkst. 12.00 Salaspils kultūras namā "Rīgava",
13. janvārī plkst. 16.00 Liepājā koncertzālē "Lielais dzintars".

Biļetes iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs vai internetā, kā arī norises vietā pirms izrādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!