Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 28. novembrī, "Kino Citadele" notika filmas "Maģiskais Kimono" pirmizrāde, kurā bija klāt filmas režisors Māris Martinsons, producente Linda Krūkle, operators Gints Bērziņš, aktieri Andris Bulis un Alise Polačenko, kā arī īpašo lomu atveidotāji Mārtiņš Sirmais un grupa "Prāta vētra".

"Maģiskais kimono" ir trausls stāsts par japāņu sievieti, kura pārdzīvojusi Kobes zemestrīci un vairāk nekā 20 gadus nespēj atsveicināties no savas pagātnes, un, nokļūstot Latvijā, pilnīgi svešu cilvēku, citas vides, domāšanas un izturēšanās apstākļos viņas dzīve apgriežas kājām gaisā. Tas ir smeldzīgs un reizē dzīvespriecīgs stāsts par patiesu mīlestību, ko, lai kas arī notiktu, nekad nevar pazaudēt.

Filma ir filmēta Latvijā (Rīga un Rundāles pils) un Japānā (Rīgas sadraudzības pilsēta Kobe), piedaloties pazīstamiem japāņu aktieriem, kas ir galveno lomu atveidotāji - Kaori Momoi un Issey Ogata un latviešu aktieriem Artūram Skrastiņam, Andrim Keišam, Andrim Bulim un Alisei Polačenko, kā arī īpašo lomu atveidotājiem Mārtiņam Sirmajam un grupai "Prāta vētra".

Japānā "Maģiskais kimono" pirmizrādi piedzīvoja šī gada 24. jūnijā, klātesot režisoram Mārim Martinsonam un galveno lomu atveidotājiem - Kaori Momoi un Issey Ogata. Filmu vēl joprojām izrāda Japānas kinoteātros.

Latvijas kinoteātros filma būs skatāma no 1. decembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!