Foto: Publicitātes foto
Platforma "Latvian Literature" sadarbībā ar aktrisi un tērpu mākslinieci Madaru Botmani radījuši t-kreklu līniju #iamintrovert ar 10 latviešu rakstnieku un dzejnieku daiļdarbu citātiem angļu valodā.

Gatavojoties 2018. gada Londonas grāmatu tirgum, kad Baltijas valstis būs tirgus goda viesi, un turpinot pievērst pēc iespējas plašāku sabiedrības uzmanību Latvijas literatūrai, #iamintrovert kampaņas jaunumiem pievienojas arī Madaras Botmanes radītā dizaina abpusēji valkājamie t-krekli ar melnas un baltas apdrukas citātiem, kurus iespējams mainīt, izmantojot rāvējslēdzēja aizdari.

Kopumā izvēlēti 10 mūsdienu Latvijas autoru – Noras Ikstenas, Osvalda Zebra, Ingas Gailes, Luīzes Pastores, Jāņa Rokpeļņa, Arvja Vigula, Kārļa Vērdiņa, Ingas Ābeles, Jāņa Joņeva un Ulda Bērziņa – darbu citāti. Iegādei pieejamas divas dizaina versijas – īsais un garais krekls –, kuri valkāšanai piemēroti abiem dzimumiem. Kā stāsta dizaina autore Madara Botmane: "Šo T-kreklu idejas radīšanas un realizēšanas process man ir kā paklanīšanās Latvijas literatūrai, jo es augsti vērtēju un cienu rakstnieku darbu."

Latviešu autoru citāti uz krekliem lasāmi angļu valodā, lai uzsvērtu Latvijas literatūras eksportspēju un tās iespējas tikt tulkotai citās pasaules valodās: "Gatavojoties Londonas grāmatu tirgum, esam pārdevuši jau vairāk nekā 30 Latvijas darbu tulkošanas tiesības Lielbritānijas izdevniecībām. Latvijas literatūra ir interesanta ārzemju izdevējiem, tikai ir smagi jāstrādā, lai viņi par to uzzinātu. Kampaņu #iamintrovert mēs veidojam ar mērķi pievērst uzmanību Latvijas literatūras eksporta potenciālam ne tikai ārvalstīs, bet arī šeit Latvijā. Mēs ceram, ka dalība Londonas grāmatu tirgū ir nevis galapunkts, bet labs sākums Latvijas grāmatu iziešanai pasaulē," stāsta platformas "Latvian Literature" vadītāja Bodnarjuka-Mrazauskas.

T-kreklus jau šobrīd var iegādāties galerijā "Istaba", dizaina preču veikalā "M50", "BOLD Concept Store", mākslinieku un amatnieku veikalos "Mūsmāja" un "Rozes Bode", bet drīz arī citos konceptveikalos Rīgā.

Laikā no 2018. gada 10. līdz 12. aprīlim Latvija, Igaunija un Lietuva būs Londonas grāmatu tirgus īpašie viesi, kas latviešu literatūrai paver plašas iespējas tikt pamanītai, tulkotai un izdotai angļu valodā. Pagājušajā gadā par godu šim notikumam tika aizsākta atpazīstamības kampaņa #iamintrovert, prezentējot Latviju kā introvertu rakstnieku nāciju. Kampaņas ietvaros šogad Londonas tirgus Latvijas stendā bija pieejama introverto rakstnieku garderobe, tika radīta videoklipu sērija ar latviešu rakstnieku un dzejnieku piedalīšanos, kā arī mākslinieks Reinis Pētersons aizsāka komiksu stāstu par introvertā rakstnieka I. ikdienas gaitām.

Sekot kampaņas aktivitātēm iespējams "Latvian Literature" sociālā tīkla "Facebook" profilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!