Foto: Jānis Romanovskis
2018. gada sākumā Latvijas džeza teātris ar izrādi "Pēc pusnakts" ("After Midnight") dosies otrajā Latvijas koncerttūrē, portālu "Delfi" informē mākslinieku un producentu apvienības "Aira Laiviņa Artists" pārstāvji.

Muzikālā iestudējuma autori un dalībnieki ir latviešu pianists Andrejs Osokins, pianiste un dziedātāja Katrīna Gupalo, horeogrāfe un dejotāja Gabija Bīriņa un sitaminstrumentālists Elvijs Endelis. Izrādes video mākslinieks – Jānis Romanovskis.

Kopš iestudējuma pirmizrādes šī gada 14. februārī koncertzālē "Lielais dzintars" tas izskanējis ne tikai Latvijā – Liepājā, Cēsīs, Rīgā, Saldū un Berģos, bet arī Londonā, kur tas tika izrādīts šajā vasarā 12. "Camden Fringe" festivālā.

Andrejs Osokins par dalību iestudējumā saka: "Man tas ir liels izaicinājums un uzdrošināšanās, jo šajā izrādē esmu gan aktiera, gan komponista aranžētāja, gan koncertpianista lomā. Tā ir fantastiska sajūta, veidot un piedalīties izrādē, kur savijas teātris, džezs, deja, klasiskā klaviermūzika, gaismas, video projekcijas, kas viss ir integrēts vienā stāstījumā."

"Katra izrāde mani uzlādē ar milzīgu enerģijas lādiņu, iedvesmu un fantastisko saspēli ar kolēģiem, kur katrreiz ir savas īpašas nianses, krāsas un emocijas," papildina Katrīna Gupalo.

Iestudējumā maigas, bet tai pat laikā izaicinošas būtnes klejojumi savās fantāzijās norit nakts piedzīvojumu un sapņu atmosfērā, skanot Amerikas mūzikas zelta laikmeta kompozīcijām – Kola Portera, Reja Čārlza, Merilinas Monro, Ninas Simones, Džordža Geršvina, Džūlijas Londonas un Ellas Ficdžeraldas dziesmām un melodijām.

"Pēc pusnakts" ("After Midnight") iekļautās dziesmas un melodijas Lielbritānijā ir klasika, tomēr "The Open Door" teātra kritiķe Keitlina Blekmena pēc izrādes noskatīšanās "Camden Fringe" festivālā recenzijā raksta: "Riski, ko pārliecinošie mākslinieki uzņemas, prezentējot tik mīlētas dziesmas tik netipiskā veidā, atmaksājas ar uzviju." Autore salīdzina šovu ar Deivida Linča radītu truša alu, kuras dzīlēs slēpjas skaisti un ekscentriski triki, kā spilgtākos šova brīžus minot Džordža Geršvina "Rapsodija blūza stilā" ārkārtīgi neparasto atskaņojumu, kā arī dejotājas Gabijas Bīriņas uznācienu uz skatuves, izskatoties tieši tāpat vai pat vēl labāk par Umu Tūrmani filmā "Pulp Fiction".

Latvijas džeza teātris ar uzvedumu "Pēc pusnakts" ("After Midnight") viesosies Alūksnes Kultūras centrā (6. janvārī), Daugavpils Vienības nama koncertzālē (25. janvārī), Valmieras Kultūras centrā (27. janvārī), teātra namā "Jūras vārti" Ventspilī (31. janvārī) un kultūras pilī "Ziemeļblāzma" Rīgā (29. martā).

Biļetes uz izrādēm Alūksnē un Valmierā jau ir nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā, savukārt uz iestudējumu Ventspilī – "Biļešu servisa" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!