Foto: LETA
Sestdien, 25. novembrī, ar pasākumu "Latvijas Goda aplī iemirdzas Krimuldas novads" Krimuldā sāksies festivāls "Latvijas Goda aplis" - aicinājums svinēt mūsu valsts simtgadi gada garumā katru nedēļas nogali citā novadā, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Īstenojot festivāla trīs pamatprincipus - ciemošanās, godināšana, svinēšana -, 53 nedēļas nogalēs vairāk nekā 50 Latvijas novados ciemos aicinās novadu goda saimnieki, lai īpašā pasākumu un notikumu programmā atklātu un iepazītu novadu kultūrvēsturi, vēsturiskās un mūsdienu personības, dabu un sasniegumus.

Katrā pasākumu programmā tiek iekļauts kāds īpašs gaismas objekts, ainavu izgaismojums vai multimediāli gaismas uzvedumi, kas Latvijai ļaus mirdzēt visu gadu līdz pat valsts simtgadei 2018. gada 18. novembrī un nākamajam gaismas objektu festivālam Staro Rīga 2018.

Krimuldas novada svinības notiks Krimuldas baznīcā, kur laikā no pulksten 17.00 līdz pat pusnaktij būs apskatāms baznīcas apkārtnes un Lillijas labirinta izgaismojums, ko sarūpējuši Aušu parka saimnieki. Savukārt gaismas instalācijas "Ābols" autors ir metālapstrādes mākslinieks Ingars Ozolnieks sadarbībā ar Krimuldas mūzikas un mākslas skolas audzēkņiem un pedagogiem, bet pats ābols - novada simbols.

Radošajās darbnīcās varēs izgatavot īpašas sveces, ko saglabāt sev piemiņai no Krimuldas baznīcas vai novietot Sveču dārzā. Pasākuma programmā paredzēti arī divi kinoseansi un akustiskais koncerts baznīcā. Krimuldas novada goda saimnieki būs tautas daiļamata meistare Lilija Šica, olimpiešu Jura un Andra Šicu vecmāmiņa, Krimuldas draudzes mācītājs Austris Rāviņš un Krimuldas pašvaldības vadītājs Linards Kumskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!