Foto: Ilmārs Znotiņš
Ceturtdien, 23. novembrī ilggadējam Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra direktoram Eduardam Cehovalam pasniegta Borisa un Ināras Teterevu fonda Goda zīme, portālu "Delfi" informē fonda pārstāvji.

Apbalvojums piešķirts par "nenogurstošu darbu teātra mīļotāju labā, paplašinot skatītāju loku un nojaucot barjeras starp valodām un kultūrām". Tā ir pateicība par darbu ar spilgtiem un drosmīgiem režisoriem un aktieriem, kā arī par Rīgas vārda daudzināšanu teju visā pasaulē, sniedzot iespēju skatītājiem izbaudīt iemīļotas un atzītas izrādes ārpus Latvijas.

Mecenāti atzīst, ka daudzajos teātrim atdotajos gados Eduards Cehovals ir bijis īsts vadītājs – gan mākslinieciskais, gan administratīvais. Viņš pārsteidzoši plaši un dziļi pārzina gan pasaules dramaturģijas klasiku, gan mūsdienu šedevrus, viņa vadībā tapuši šedevri, kas gadiem ilgi iekaro skatītāju sirdis, radītas izcilas bilingvālas izrādes. "Mākslinieciskie panākumi nesaraujami saistīti ar dziļo mīlestību uz teātri, kas ir visa viņa dzīve," pauž mecenāti Boriss un Ināra Teterevi.

Borisa un Ināras Teterevu fonds kopš 2010. gada ir atbalstījis deviņas izrādes Rīgas Krievu teātrī, no kurām seši iestudējumi joprojām ir repertuārā. Šīs vairāk nekā 350 nospēlētās izrādes noskatījušies virs 170 tūkstošiem skatītāju.

Goda zīme pēc mecenātu ierosmes iedibināta, lai godinātu organizācijas vai personības par īpašiem nopelniem labdarības un brīvprātīgā darba veicināšanā vai par ilgstošu un pašaizliedzīgu darbību kādā jomā vai atsevišķa projekta sabiedrības labā realizāciju ar izciliem panākumiem. Līdz šim apbalvojumu saņēma profesors Artis Sīmanis, iepriekš ilggadējs Talsu Pensionāru biedrības vadītājs Antons Kivlenieks, profesors Jānis Gardovskis, profesors Aleksejs Naumovs un fonda Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!