Foto: Kārlis Lipsnis
Decembrī VEF Kultūras pilī notiks vērienīga koncertu sērija "Melodiju serpentīns", kurā skanēs 20. gadsimta otrās puses skaistākās, klausītāju iecienītākās latviešu estrādes melodijas, portālu "Delfi" informē koncertsērijas veidotāji.

Koncertos skanēs vairāk nekā četrdesmit latviešu estrādes "ziedu laikos" no 1957. līdz 1987. gadam tapušās dziesmas. Koncertsērijā "Melodiju serpentīns" gaidāmi deviņi gadumijas atmiņu vakari, to repertuārā izvēlētas tās melodijas, kas retāk atskaņotas koncertos.

Dziesmu jaunās interpretācijas piedāvās dziedātāji Kristīne Zadovska, Antra Stafecka, Ginta Krievkalna, Ieva Sutugova, Dainis Skutelis, Andris Ērglis, Ivo Grīsniņš-Grīslis, Mārtiņš Ruskis. Muzikālo pavadījumu nodrošinās Kristaps Krievkalns (taustiņinstrumenti), Gundars Lintiņš (sitaminstrumenti), Armands Treilihs (basģitāra), Uldis Ziediņš (trombons), Andris Barons (ģitāra), Eduards Raubiško (saksofons), Zintis Žvarts (saksofons), Renāte Vilnīte (vijole), Sandris Skeranskis (trompete). Vakara vadītājs – Valters Krauze.

Koncerti notiks 6., 7., 12., 18., 19., 20., 26., 27. un 28. decembrī plkst. 19.00 atjaunotajā VEF Kultūras pilī.

"Patiesība par to, ko juta cilvēki, par ko sapņoja un par ko smējās, lauzās uz āru ikdienas sarunās, mākslā un, jo sevišķi, mūzikā, kuru joprojam dēvējam par latviešu estrādi. Šajās sirsnīgajās, reizumis naivajās dziesmās tika noslēpts un izdziedāts arī pa zemūdens akmenim, ļaujot caur kluso nakti un krītošajām sniegpārslām, iztēloties Ziemassvētkus, Gaujas ozolu pieminēšana atmiņā atsauca Latvijas brīvvalsts laikus, bet svešas dziesmas dziedāšana asociējās ar propagandas pīlīšu pūšanu. To, kas bija un kas joprojām ir svarīgs latviešu klausītājam 20. gadsimta otrajā pusē, varēs atcerēties vai uzzināt skaistāko estrādes melodiju koncertu sērijā "Melodiju serpentīns"", stāsta muzikoloģe Daiga Mazvērsīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!