Sarunā ar "Delfi TV" un Jāni Domburu komponists Pēteris Vasks min arī augstu kino kritiķu novērtējumu guvošo Paolo Sorrentino seriālu "The Young Pope" ("Jaunais pāvests"), kurā skan arī Vaska skaņdarbs-meditācija "Vientuļais eņģelis". Viņš seriālu noskatījies un cer, ka tam būs turpinājums. Viņš piekrīt iepriekš portālam "Delfi" teiktajam, ka kristīgajā baznīcā ir vajadzīga "jauna, asa slota, kas visu izslauka".

"Es ļoti ceru, ka seriāls nebeigsies. Man tas likās ārkārtīgi aizraujošs. Viena detaļa gan – bija virkne mūzikas, ko es nesapratu – kāpēc tā tur ir. Tāda virspusēja, izklaidējoša. Mūzika manuprāt spēj ļoti daudz iedot kino."

Pēteris Vasks joprojām uzskata, ka baznīcā ir vajadzīga "jauna, asa slota".

"Ir problēmas ar to, vai baznīca spēj uzrunāt pietiekoši lielu ļaužu pulku visā pasaulē. Vienmēr ir divi ceļi – vai nu saglabāsim veco nemainīgu, vai otrs variants – visu mainīt un aiziet galējībās. Jautājums joprojām paliek tāds – kā mēs varētu piepildīt baznīcas, kā vietu, kurā tu nāc meklēt atbildes uz jautājumiem, kur gūsti spēku dzīvei. Starp citu, es visu laiku pārliecinos, ka baznīca ir vislabākā vieta, kur skan mūzika, un ne tikai akustikas dēļ. Vienmēr ar prieku skatos, ka baznīcas ir pārpildītas, kad tur skan garīgā mūzika. Varbūt tas ir tas, kā Dievs runā ar mums. Vai runātais vārds ir tik piepildīts, tik intensīvs?"

Pilna garuma interviju ar Pēteri Vasku var noskatīties "Delfi TV":

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!