Foto: Publicitātes foto
17. novembrī īpašā pasākumā Latvijas Radio 1. studijā, tiks nosaukts albums, kas atzīts par šī gada "Austras balvas" uzvarētāju. Uzvarētāja nosaukšana noslēgs otro "Austras balvas" koncertvakaru, kurā uz skatuves kāps trīs no balvas nominantiem – grupa "Astro'n'Out", kā arī solomākslinieki Elizabete Balčus un Ansis. Gan koncertiem, gan balvas pasniegšanai no pulksten 20.00 būs iespējams sekot "Latvijas Radio 5 – Pieci.lv" ēterā un video tiešraidē portālos "LSM" un "Delfi".

Paredzētie mūziķu uzstāšanās laiki:

20.05 - 20.20 "Astro'n'Out"
20.35 – 20.50 Elizabete Balčus
21.05 – 21.20 ansis

“Austras balvu” katru gadu pasniedz albumam, ko mūzikas kritiķu un industrijas pārstāvju žūrija atzinusi par gada labāko albumu Latvijā. Šogad tā tiks pasniegta trešo reizi, bet nominantu koncerti balvas pastāvēšanas vēsturē tiek rīkoti pirmoreiz, un to īstenot kļuvis iespējams pateicoties sadarbībai ar “Latvijas Radio 5 – Pieci.lv".

Uz 2017. gada “Austras balvu” pretendēja aptuveni astoņdesmit ieraksti, no kuriem “Austras balvas” žūrijas locekļi izvēlējās desmit nominantus. Pēc nominantu izziņošanas, žūrijas locekļu balsojuma rezultātā, tika izvēlēts viens uzvarētājs, kas atzīts par šī gada labāko mūzikas albumu Latvijā. Pirmajā balvas pastāvēšanas gadā žūrija par labāko atzina Alises Jostes albumu “Hardships Are Ships”, bet pirms gada otro “Austras balvu” ieguva grupa Rīgas Modes par albumu “Fantastiski”

Līdz ar uzvarētāja trofeju, balvas ieguvējs šovakar saņems arī 1000 eiro naudas balvu turpmākās radošās darbības veicināšanai, ko nodrošina “Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA). Savukārt portāls “Delfi” pasniegs balvu publikas balsojuma uzvarētājam, kuras ieguvēju īpašā balsojumā noteikuši portāla apmeklētāji. Par uzvaru šajā balsojumā “Delfi” dāvās reklāmas iespējas savā portālā 1000 eiro apmērā.

Šogad "Austras balvai" nominētie albumi:

ansis – "Balzams"
"Astro'n'out" – "Urda"
"Auļi un Tautumeitas" – "Lai māsiņa rotājas"
Elizabete Balčus – "Conarium"
"Himnas" – "Manuskripts"
"Manta" – "Karaliene Anna"
Oriole – "The Mushroom Music Vol. 4"
"Satellites LV" – "Varavīksnes gala"
Sniedze Prauliņa – "Inkrustācija"
Stanislav Yudin & Asnate Rancane – "Op.2"

“Austras balvu” organizē mūzikas portāla “Intro.lv” žurnālisti Lauris Anstrauts un Normunds Vucāns. Nominantu koncerti tiek veidoti sadarbībā ar balvas mediju partneri "Latvijas Radio 5 – Pieci.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!