Foto: Publicitātes foto
Ziemas sezonā kompānija "Art Forte" piedāvā divas viesizrādes, kas, kā raksta rīkotāji, ir īsti hiti. Ir sākta biļešu tirdzniecība uz teātra "Sovremeņņik" izrādi "Nepamet savu planētu", kurā piedalās Konstantīns Habenskis, Jurijs Bašmets un ansamblis "Maskavas solisti", kā arī Gidona Krēmera un Slavas Poluņina "Snow Show Symphony" ("Sniega simfonija").

12. decembrī Rīgā pirmoreiz viesosies izrāde-fantāzija "Nepamet savu planētu", kas iestudēta pēc leģendārās Antuāna de Sent-Ekziperī pasakas "Mazais princis" motīviem 2016. gadā. Visas lomas tajā spēlē Konstantīns Habenskis, taču kopā ar viņu uz skatuves ir izcilā kamerorķestra "Maskavas solisti" mūziķi un tā vadītājs Jurijs Bašmets, kuri piedalās izrādē kā aktierim līdzvērtīgi stāsta norišu paudēji. Vārdi un mūzika, kinētiskie objekti, kas apbur redzi, un mūsdienīga videomāksla – iestudējuma autori likuši lietā visus līdzekļus, kas ļauj kopš bērnu dienām pazīstamajam sižetam uzmirdzēt jaunās krāsās, palīdz atklāt tā filozofiskās dzīles un raidīt šo vēstījumu tieši uz skatītāju sirdīm.

Foto: Publicitātes foto

Savukārt uzvedumu "Snow Show Symphony" ("Sniega simfonija"), kura viesizrādes notiks 30. un 31. janvārī, var raksturot ārkārtīgi īsi: tas ir šedevrs. Slava Poluņins un Gidons Krēmers – divi lieli mākslinieki, divi fantasti, divi drosminieki – ir riskējuši, vienā poētiskajā telpā, vienā izrādē apvienojot divas bezvārdu mākslas: mūziku un klaunādi. Taču viņiem ir izdevies pusotru stundu skatuves laika pārvērst par neaizmirstamiem un neaprakstāmiem svētkiem, kas skatītājiem paliks atmiņā uz mūžu.

"Mūziķu stingri klasiskie koncerta tērpi, nošu pultis, čelli, vijoles, izcilo instrumentu – un starp tiem ir arī mūsdienu klasiskās mūzikas leģendas Gidona Krēmera spēlētā Amati vijole – dzīvā skaņa. Līdzās – novalkāti zaļi mētelīši, kā plūmes nokareni sārtie klaunu deguni, papīra sniega grēdas un vētra, no kuras patverties nav lemts nevienam. Bet centrā – noskumis un smieklīgs, aizkustinošs un maigs cilvēks dzeltenā kombinezonā kā mazs siltuma punktiņš, kas pazaudējies, apmaldījies Visumā, – lielais klauns…," raksta koncerta rīkotāji.

Atgādinām, ka orķestris "Kremerata Baltica" ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas valstiskās neatkarības pasludināšanas simtgades kultūras vēstnieks un visas trīs Baltijas valstis šo jubileju svinēs 2018. gadā.

Biļetes uz kompānijas "ART Forte" ziemas sezonas izrādēm ir nopērkamas visās teātru kasēs un "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!