Foto: DELFI

Ikgadējais gaismas festivāls "Staro Rīga" šogad notiks jau 10. reizi, un tas norisināsies no 17. līdz 20. novembrim, piedāvājot vērot visdažādākās gaismas instalācijas, kas šajās dienās būs apskatāmas no pulksten 17.00 līdz 23.00. Ieskandinot 2017. gada festivālu, piedāvājam atskatīties uz šīs desmitgades spožākajiem "Staro Rīga" fotomirkļiem.

10 gadu laikā "Staro Rīga" tikuši izstādīti 525 objekti. Līdz šim deviņos festivālos Rīga starojusi 238 stundas.

"Staro Rīga 2017" iezīmē gaismas ceļu uz Latvijas simtgadi un festivāla šī gada tēma ir "Uz zvaigznēm". 10. gaismas festivālā "Staro Rīga" ir trīs programmas: festivāla pamatprogramma "Uz zvaigznēm", starptautiskā programma, kurā ar saviem darbiem piedalās mākslinieki no dažādām pasaules valstīm, kā arī festivāla apmeklētājiem jau labi pazīstamā līdzdalības programma "Rīgas karnevāls", kurā ar gaismas objektiem pilsētvidē piedalīsies dažādi uzņēmumi, institūcijas un privātuzņēmēji. Festivālā kopskaitā būs apskatāmi 35 objekti un vērojami īpaši notikumi.

Festivāla laikā rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti aplūkot arī jaunākos Rīgas vēsturisko ēku fasāžu izgaismojumus, ko jau tradicionāli katru gadu piedāvā Rīgas domes Īpašuma departaments.

Informācija par gaismas festivāla objektiem, to autoriem, objektu aprakstiem elektroniskā formātā būs pieejama festivāla tīmekļa vietnē, kā arī drukātā veidā bukletos, kas būs atrodami informācijas centrā pie Laimas pulksteņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!