Foto: LETA

Pirmdien, 13. novembrī, kinoteātrī "Splendid Palace" notika nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" pasniegšanas ceremonija, kurā labākās aktrises balvu saņēma Sabīne Timoteo par lomu filmā "Melānijas hronika", bet par labāko aktieri tika atzīts Kaspars Znotiņš par lomu filmā "Pirmdzimtais".

Timoteo apbalvošanas ceremonijā paziņoja, ka savu balvu dāvina Melānijas Vanagas muzejam. Tieši Vanagas lomu Timoteo atveidoja filmā "Melānijas hronika".

Par labāko aktrisi otrā plāna lomā tika atzīta Vizma Kalme par darbu filmā "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru". Savukārt par labāko aktieri otrā plāna lomā "Lielo Kristapu" saņēma Uldis Dumpis arī par darbu filmā "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru".

Studentu filmu konkursā, iegūstot balvu "Kristapa lukturītis", uzvarēja Liene Linde ar filmu "Septiņas neveiklas seksa reizes. Pirmā daļa".

Kategorijā "Labākā debija" balvu saņēma filma "Vectēva tēvs", kuras režisors ir Kārlis Lesiņš.

Par labāko animācijas filmu "Lielo Kristapu" saņēma "Atom Art" studijas filma "Bize un Neguļa", kuras režisors Edmunds Jansons arī saņēma balvu kā labākais animācijas filmas režisors.

Kā labākais animācijas filmas mākslinieks "Lielo Kristapu" saņēma Toms Burāns ar filmu "Pasaka par tukšo telpu".

Savukārt Edmunds Jansons saņēma balvu kā labākais animācijas filmas režisors par jau pieminēto filmu "Bize un Neguļa".

Portāla "Delfi" publikas balsojumā balvu ieguva Vara Braslas filma "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru".

"Lielā Kristapa" balva tiek pasniegta jau 29. reizi. Festivālu rīko Latvijas Kinematogrāfistu savienība kopš 1977. gada, un patlaban ir atjaunota tradīcija to rīkot katru gadu.

Ceremonijas atliktā tiešraide būs skatāma LTV1 pulksten 22.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!