Foto: AP/Scanpix/LETA
Mūžībā aizgājusi Rīgas Doma koncertu producente un pašdarbības kolektīvu koncertmeistare Silvija Karina Zaķe, informē biedrības "Maestro Jāņa Dūmiņa piemiņas atbalstīšanai" pārstāvis Andris Feldmanis.

Atvadīšanās no Zaķes notiks 26. oktobrī pulksten 15.00 Rīgas Doma Katedrālē.

Feldmanis sacīja, ka Zaķe ar savu māksliniecisko intuīciju un pašaizliedzīgo darbu iezīmējusi ēru Latvijas kultūras un mākslas dzīvē, jauno mūziķu izaugsmē un sniegusi neizmērojamu ieguldījumu, lai parādītu Latviju kā radošu, kvalitatīvu un starptautiski atzīstamu mūzikas citadeli.

Vairāku gadu desmitu garumā Zaķe sevi apliecināja kā radošu mūziķi, veicot pianistes - koncertmeistares darbu. "Silvijai piemita apbrīnojamas darbaspējas, neraugoties uz savu noslogotību pamatdarbā, viņa strādāja ar dziedātājiem, gatavojoties koncertiem un skatēm, kurās vairākkārt žūrija viņu atzīmēja kā labāko koncertmeistari," pauda Feldmanis.

Zaķe mācījusies Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas muzikoloģijas nodaļā. Savas darba gaitas sākusi kā teorētisko priekšmetu pasniedzēja un koncertmeistare Jelgavas mūzikas vidusskolā, un turpinājusi kā Latvijas Valsts filharmonijas mūzikas redaktore un Rīgas Doma koncertu producente.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!