Foto: Klāvs Vasiļevskis
Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" jubilejas gada pēdējā koncertturnejā dodas uz Ķīnu, kur kopā ar pasaulslaveno diriģentu un izcilo Ludviga van Bēthovena simfoniju interpretu Pāvo Jervi atskaņos 9. simfoniju, portālu "Delfi" informē kora pārstāve Inga Zālīte.

Koris "Latvija" ar Pāvo Jervi sadarbojies vairākkārt, bet 2012. gadā debitēja pirmajā Jervi Vasaras festivālā, diriģenta vadībā atskaņojot Frānsisa Pulenka darbus.

Pāvo Jervi mūzikas pasaulē tiek uzskatīts par vienu no labākajiem Bēthovena un Šūmaņa simfoniju interpretiem. Jervi šobrīd ir Brēmenes Vācu kamerfilharmoniskā orķestra mākslinieciskais vadītājs un jau pagājušajā nedēļā kopā ar to devās uz Ķīnu, lai sagatavotos vērienīgajiem koncertiem - Pekinā un Šanhajā tiks atskaņotas visas deviņas Bēthovena simfonijas.

26. oktobra vakarā Pekinas Aizliegtās pilsētas koncertzālē izskanēs pirmais koncerts ar Valsts akadēmiskā kora "Latvija" dalību. Kora 75 gadus ilgajā vēsturē šis būs pirmais koncerts Ķīnā, un tā būs arī debija Pekinas mūzikas festivālā, kas norisinās no 8. līdz 29. oktobrim un ir viens no vadošajiem mūzikas festivāliem pasaulē arī pēc mūzikas kritiķu vērtējuma. Savukārt 29. oktobrī Bēthovena 9. simfonija izskanēs Šanhajas simfoniskajā zālē.

75 gadu jubilejas ietvaros Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" sniedzis divdesmit koncertus ārpus Latvijas tostarp ar panākumiem debitējot jaunatklātajā Elbas filharmonijā Hamburgā un "Zaubersee" festivālā Lucernā. 20. oktobrī koris atgriezās no koncertiem Somijā ar Māri Sirmo un Olari Elts, lai jau 22. oktobra pēcpusdienā dotos ceļā uz Ķīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!