Foto: Matīss Markovskis

Valmieras teātra Lielajā zālē 20. oktobrī pirmizrādi piedzīvojusi spilgtā franču dramaturga Žana Anuija lugai "Eiridīke" Māras Ķimeles režijā. Galvenajās lomās – Inese Pudža un Aigars Apinis.

Ar iestudējumu "Eiridīke" Valmieras teātris turpina pagājušajā sezonā veiksmīgi sākto ceļu pie jauniešu auditorijas, radot aizraujošus un emocionāli piesātinātus darbus.

No sengrieķu mīta mūsdienīgi pārradītais stāsts vēsta par uzticīgo dziedoni un mīlētāju Orfeju, kurš devās uz mirušo valstību, lai atgūtu savu sievu Eiridīki, taču ar vienu nosacījumu - viņu atgūstot, Orfejs nedrīkst uz mīļoto atskatīties, pirms abi nav sasnieguši virszemi.

"Stāsts ir par mīlestības lielo spēku. Divu cilvēku satikšanās man joprojām šķiet kaut kas ārkārtīgi mistisks. "Šonakt es domāju, cik gan daudz laimīgu sakritību bija nepieciešams, lai mēs satiktos. Domāju par zēnu un meiteni, kuri viens otru nepazīst, bet kuri kādā laimīgā dienā, vēl daudzus gadus pirms satikšanās, devās ceļā uz visu aizmirstu, provinciālu staciju... Jo mēs taču varējām viens otru neatpazīt vai arī sajaukt dienu, vai staciju..." saka Orfejs. Arī mūsu visu satikšanās vienā laikā un telpā, lai kopā radītu šo izrādi, ir īsts brīnums," tā par topošo izrādi saka režisore Māra Ķimele.

Iestudējuma scenogrāfiju veidojusi Austra Hauks un Jānis Sniķers, kurš arī iestudējuma gaismu mākslinieks, kostīmus – Anna Heinrihsone, oriģinālmūziku rada komponists Jēkabs Nīmanis, bet par kustību atbild jaunā horeogrāfe Agate Bankava.

Pārējās lomās: Inga Apine, Pauls Iklāvs, Tālivaldis Lasmanis, Juris Laviņš, Klinta Leja, Ivo Martinsons, Agris Māsēns, Ilze Pukinska, Inese Ramute, Uldis Sniķers, Imants Strads, Aigars Vilims, Ģirts Rāviņš, Māra Vīgante, Oskars Vīksne vai Emīls Krūmiņš.

Tuvākās izrādes: 21. un 22. oktobrī, 3., 4., 11. un 12. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!