Foto: Publicitātes foto
Muzikālā apvienība "Raxtu Raxti" 18. novembrī svinēs trešā studijas albuma "Man bij' dziesmu vācelīte" klajā laišanu, savukārt šonedēļ klausītājiem tiek piedāvāts tā priekšvēstnesis – "Maijas dziesma".

"Maijas dziesma" ir apvienības "Raxtu Raxti" versija par tāda paša nosaukuma Imanta Kalniņa dziesmu ar tautasdziesmas vārdiem no kinofilmas "Maija un Paija". Dziesmas nosaukuma pirmā rindiņa izmantota arī gaidāmā albuma nosaukumā.

Gaidāmajā "Raxtu Raxtu" albumā pavisam būs 13 jaunas un dažas jau dzirdētas, bet līdz šim ierakstos nepieejamas dziesmas. Ieraksta repertuāru veidos gan "Raxtu Raxtu" versijas par Imanta Kalniņa kompozīcijām, gan pašu apvienības mūziķu Kārļa Auzāna un Edgara Kārkļa jaundarbi, kā arī vairākas tautasdziesmas.

Albums tiks laists klajā tieši Latvijas svētku lielkoncertu laikā 18. novembrī un būs pieejams mūzikas tirdzniecības vietās un internetā.

Jaunā albuma dziesmas ieņems būtisku vietu svētku koncertu repertuārā, taču līdztekus skanēs arī jau labi zināmās apvienības dziesmas, un koncerta noslēdzošajā sadziedāšanās daļā gaidāms vērienīgs klāsts latviešu tautasdziesmu no dažādiem mūsu zemes novadiem. Koncerta īpašie viesi būs dūdu un bungu grupa "Auļi".

Gatavojoties albuma izdošanai un Latvijas svētku lielkoncertiem, "Raxtu Raxti" nesen laida klajā arī noskaņu video dziesmai "Apkal manu kumeliņu", kuras mūzikas autors ir Juris Vaivods, bet vārdos izmantota Rūdolfa Blaumaņa dzeja.

"Man bij'dziesmu vācelīte" būs trešais apvienības "Raxtu Raxti" skaņu ierakstu albums kolektīva piecu gadu pastāvēšanas laikā. Debijas ieraksts "Es atradu tautasdziesmu" tika izdots 2015. gadā, bet pērn tika klajā laists albums "Līgo".

Biļetes uz "Raxtu Raxtu" Latvijas svētku lielkoncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!