Foto: Publicitātes foto
"Pashkevich Jazz Club", Palasta ielā 10, svētdien, 22. oktobrī, no plkst. 18.00 ar koncer-tu un džema sesiju savu trīsdesmito dzimšanas dienu svinēs viens no Latvijas aktuālāka-jiem džeza mūziķiem, saksofonists un komponists Toms Rudzinskis, portālu "Delfi" in-formē koncerta rīkotāji.

Lai nosvinētu apaļo jubileju, Rudzinska ierastais koncerta un improvizācijas sesijas formāts tiks pārvērsts mazā festivālā. Vakara gaitā uz skatuves izskanēs igauņu, lietuviešu un latviešu džeza oriģinālkompozīcijas, bet pēc trīsdaļīgā koncerta gaidāma džema sesija līdz pusnaktij vai pēdējam mūziķim.

Vakara īpašais sastāvs Toma Rudzinska vadībā - atzītā igauņu džeza pianiste, komponiste un aranžētāja Kirke Karja, lietuviešu ģitārists un komponists Martins Majorovs (Martin Majorov), lietuviešu bundzinieks Karls-Juhans Lānesārs (Karl-Juhan Laanesaar) un pašmāju kontrabasists Reinis Ozoliņš.

Koncertu tiešraidē straumēs Rudzinska oficiālā "Facebook" lapa, bet klātienes apmeklētājus sagaida īpaši pārsteigumi.

Oktobrī jaunatklātās mūzikas izdevniecības "Jersika Records" paspārnē skaņuplatē iznāca Rudzinska un trompetista Gerharda Orniga (Gerhard Ornig) kvarteta analogi ierakstītais albums "Locomotion!", kas ir pirmais džeza ieraksts vinila platē Latvijā pēc vairāk kā 20 gadu pārtraukuma.

Rudzinskis pārstāv jauno Latvijas džeza izpildītāju un komponistu paaudzi - studējis un apbalvots starptautiski, kopš šī gada septembra rezidē Rīgā un Berlīnē, kur aktīvi strādā pie jauna materiāla, koncertē ar dažādiem sastāviem un vada džeza koncertu un džema sesiju sērijas.

Biļetes pieejamas "Pashkevich Jazz Club" no plkst. 17.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!