Foto: Publicitātes foto

Organizācija "Opera Eiropa" un 30 operas kompānijas un festivāli no 18 valstīm ir apvienojušies, lai izveidotu jaunu vietni "OperaVision", kas turpinās "Operas platformas" aizsākto operas žanra digitālu popularizēšanu.

Pirmā tiešraide šajā vietnē notika 15. oktobrī, kad tiešraidē no Berlīnes Komiskās operas varēja noskatīties Kloda Debisī operas "Peleass un Melizande" iestudējumu. 20. oktobrī tiešraidē varēs skatīties Džuzepes Verdi "Traviatu" no Verdi festivāla Parmā, bet 28. oktobrī – Riharda Vāgnera "Reinas zeltu" no "Opera North" Līdsā.

Tiem, kuri sāk interesēties par operas žanru, "OperaVision" lielā izvēlē piedāvā fragmentus, stāstus un dokumentālās filmas, kas saistītas ar operu, kā arī iespēju atklāt plašo repertuāru, kas radies četru gadsimtu gaitā.

Savukārt operas pazinējiem "OperaVision" ir iespēja iedziļināties iestudējumos no visas Eiropas un ārpus tās robežām, lasīt par šiem iestudējumiem un padziļināt savas zināšanas un izpratni par žanru.
"Operas akadēmijas" sadaļa jaunajā vietnē sniedz pieeju bagātīgiem resursiem, sākot no īsfilmām par mēģinājumu procesu un beidzot ar ievērojamu personību intervijām.

Jaunā projekta pamatā ir digitālās vietnes "Operas platforma" panākumi. "Opera Eiropa" pārvaldītā vietne divarpus gadu laikā piesaistīja vairāk nekā trīs miljonu skatītāju auditoriju. Programmas "Radošā Eiropa" atbalsts nodrošinās "OperaVision" darbību līdz 2020. gada decembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!