Foto: Publicitātes foto

4. novembrī pulksten 19.00 atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē ar vienīgo solokoncertu ciklā "Dzimuši Latvijā" uzstāsies starptautisko konkursu laureāts, pianists Georgijs Osokins, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Ciklā "Dzimuši Latvijā" Dzintaru koncertzālē pianista izpildījumā skanēs Pētera Vaska klavierskaņdarbi no cikla "Gadalaiki", Žana Filipa Ramo "Svīta Sol mažorā", kā arī Sergeja Rahmaņinova mūzika.

Georgijs Osokins absolvējis Emīla Dārziņa mūzikas skolu, mācījies pie tēva Sergeja Osokina Rīgā, papildinājis prasmes pie Mihaila Voskresenska Maskavas konservatorijā, kā arī Dmitrija Baškirova un Georga Frīdriha Šenka. Kopš 2015. gada Georgijs ir Sergeja Babajana klases students Ņujorkas Džuljarda skolā, bet 2016. gadā kļuva par visu laiku jaunāko Latvijas Lielās mūzikas balvas laureātu kategorijā "Gada jaunais mākslinieks". Pirmo reizi viņš kopā ar orķestri uzstājies 10 gadu vecumā, un drīz pēc tam kļuva par laureātu IX starptautiskajā Aleksandra Skrjabina pianistu konkursā Parīzē (2009). Pianists ir saņēmis Frederika Šopēna prēmiju XXII starptautiskajā konkursā Moncā (Itālija) un citas balvas. 2014. gadā Georgijs uzvarēja IX starptautiskajā Šopēna jauno pianistu konkursā Ķīnā, bet 2015. gadā XVII starptautiskajā Šopēna konkursā Varšavā viņš iekļuva desmit labāko pianistu skaitā (no 450 dalībniekiem).

"Dzimuši Latvijā" ir koncertu cikls, kura ietvaros atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē notiek tādu Latvijas mākslinieku solokoncerti, kuri savu meistarību un atzinību ir nostiprinājuši ārpus Latvijas robežām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!