Foto: Avner Ben-Gal "Escape Ladders for Rabbit"

Izstādes "Sapņi un drāmas" ietvaros šo sestdien, 14. oktobrī, plkst. 13.00 topošajā mākslas centrā "Zuzeum", Lāčplēša ielā 101, notiks zīmēšanas nodarbība, kurā aicināti piedalīties bērni vecumā no četriem līdz 10 gadiem, portālu "Delfi" informē izstādes veidotāji no "Artteritory.com".

Sākot nodarbību, bērni gida pavadībā iepazīs izstādi un eksponētos mākslas darbus, savukārt pēc tās paši patstāvīgi vai ar pieaugušo palīdzību varēs radīt savus darbus. Nodarbības tēma būs veltīta bērnu sapņiem, iedvesmu smeļoties no izstādē "Sapņi un drāmas" eksponētajiem darbiem. Nodarbība notiks latviešu valodā, un to vadīs Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Izglītības programmas kuratores Elizabete Šatrovska un Maija Mackus.

Kurators Rojs Brands, runājot par šo izstādi, saka: "Izstādē radītā māksla ir emocionāla, patiesa, dažkārt pretrunīga un agresīva, bet reizē arī maiga. Tai izdodas iekļūt mūsu domās un jūtās. Te ir runa par iegremdēšanos dzīvē, par tikšanu ierautam atpakaļ skaisti cilvēciskā pasaulē."

Izstādes organizatori aicina ikvienu mazo interesentu – nāc, skaties, domā, sapņo, zīmē, priecājies!
Dažkārt rotaļa ar krāsām un materiāliem var pārvērties par pirmo nopietno mākslas darbu.

Priekšzināšanas, lai piedalītos, nav nepieciešamas. Ieeja ir bez maksas, un visi materiāli darbu radīšanai būs nodrošināti.

Izstāde "Sapņi un drāmas" – līdz šim vērienīgākā Izraēlas laikmetīgās mākslas reprezentācija Baltijā, kurā ir pārstāvēti 14 starptautiski atzīti izraēļu mākslinieki – Porats Solomons (Porat Solomon), Dors Guezs (Dor Guez), Nira Hoda (Nir Hod), Gajs Zagurskis (Guy Zagursky), Noa Eškhola (Noa Eshkol), Avners Bengals (Avner Ben-Gal), Sagita Mezamera (Sagit Mezamer), Erzes Izraeli (Erez Israeli), Kerena Jala Golana (Keren Yeala Golan), Marika Lehnere (Marik Lechner), Daniels Kiczales (Daniel Kiczales), Eitans Ben-Moiše (Eitan Ben-Moshe), Sigalita Landaua (Sigalit Landau) un Jehudita Sasportas (Yehudit Sasportas).Topšajā mākslas centrā "Zuzeum" tā ir apskatāma no 7.oktobra līdz 5.novembrim. Ieeja izstādē ir bez maksas.

Izstāde "Sapņi un drāmas" ir tapusi kā speciālprojekts Rīgai, un tās iniciators un atbalstītājs ir Rīgā dzimušais uzņēmējs un mākslas patrons Leons Zilbers.

Izstādes "Sapņi un drāmas" producents ir kultūras un mākslas izdevniecība "Arterritory.com".

Izstādes darba laiks:
Pirmdien – slēgts
O. — C. 12.00-18.00
P. — S. 12.00-20.00
Sv. 12.00-18.00
Ieeja bez maksas

Izstādē pieejama arī bezmaksas tūres gida pavadībā, katru sestdienu plkst. 12.00 un 15.00, kā arī svētdienās plkst. 12.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!