Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 7. oktobrī, Jersikas ielas vinila dienas ietvaros tiks prezentēta mūzikas ierakstu kompānija "Jersika Records", kā arī divas pirmās kompānijas izdotās skaņu plates - "The Gerhard Ornig / Toms Rudzinskis Quartet" albums "Locomotion!" un Staņislava Judina un Asnātes Rancānes albums "OP.2", portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

"Jersika Records" ir džeza, improvizētās un eksperimentālās mūzikas izdevniecība, kuras ieraksti tiek izdoti tikai vinila skaņuplašu formātā, kā arī publicēti visos mūzikas straumēšanas servisos. "Jersika Records" ir daļa no "Mango Vinyl Press", kas nākamajā gadā plāno uzsākt vinila plašu ražošanu Latvijā.

Pirmā skaņuplate, kas izdota "Jersika Records Analogue" sērijā, ir "The Gerhard Ornig / Toms Rudzinskis Quartet" albums "Locomotion!". Trompetists Gerhards Ornigs un saksafonists Toms Rudzinsks kopā ar bundzinieku Andri Buiķi un kontrabasistu Patu Klīveru (Pat Cleaver) radījuši oriģinālu un laikmetīgu džeza mūziku. Ieraksts veikts analogi, uz lentas, mūziķiem spēlējot kopā vienā telpā, kas ir īpaši akustiski projecēta un ierīkota studijā "LokoMotiv Room".

Otrā skaņuplate ir Staņislava Judina un Asnātes Rancānes albums "OP.2", kas pārsteidz ar laikmetīgu folkloras interpretāciju ambientā, eksperimentālā un meditatīvā mūzikā. Ieraksta skanējumu raksturo spēcīgs dziedājums un novatoriska pieeja kontrabasa spēlē, kas atklāj šī instrumenta plašās iespējas.

Jersikas ielas vinila diena risināsies visas dienas garumā. No pulksten 10.00 notiks skaņuplašu tirdziņš, kurā piedalīsies pašmāju kolekcionāri, tirgotāji un vinila entuziasti, dodot iespēju ikvienam redzēt, dzirdēt un iegādāties visdažādāko žanru un vecumu skaņuplates, atskaņotājus un citus ar vinilu saistītus aksesuārus. Pasākuma ietvaros notks džeza vēsturnieka Indriķa Veitnera lekcija "Latvijas džeza ieskaņojumi vinilā", bet ar džeza perfomanci uzstāsies Kaspara Kurdeko projekts "KlusiKlusi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!