Foto: Publicitātes foto

Nākamgad, 2018. gada 27. aprīlī uz koncertzāles "Palladium" skatuves koncertturnejas "Grande Reserve Tour" ietvaros kāps Rorijs Grahams (Rory Graham), kurš plašāk kā pazīstams Rag'n'Bone Man, portālu "Delfi" informē koncertaģentūras FBI pārstāvji.

Rag'n'Bone Man kompozīcijās savijas blūza, repa un pat gospeļu elementi. Viņa dziesma "Human" sasniegusi dimanta statusu Francijā, platīna – astoņās valstīs, kā arī nokļuvusi "iTunes" atskaņoto dziesmu saraksta pirmajā vietā vēl 46 valstīs. Savukārt debijas albums "Human" uzreiz pēc izdošanas nonāca Lielbritānijas albumu topa 1. vietā un kļuva par ātrāk pārdoto šīs desmitgades debijas albumu Lielbritānijā, atnesot Rag'n'Bone Man vairākas balvas, tostarp "Britt Awards" un "Echo Award".

Tiesa, 32 gadus vecais mūziķis līdz starptautiskai slavai nonāca pamazām. Pusaudža gados aizrāvies ar hiphopu, bet pēc tam, spēlējot kopā ar tēvu apkaimes krodziņos, iemīlējis blūza emocionālo pasauli. Rag'n'Bone Man bija paguvis izdot jau divus EP formāta albumus, līdz sadūšojās pilnmetrāžas ieraksta izdošanai. Kā pats atzīst – vienkārši bija pienācis īstais laiks. "EP kalpoja savam nolūkam – tie ir kā īsi uzplaiksnījumi, projekti, pie kuriem vari strādāt īsāku laiku. Taču es gadu gaitā biju sakrājis tik daudz materiāla, ka beidzot bija pienācis laiks radīt ko lielāku, labāku, spēcīgāku," Rag'n'Bone Man atzinis kādā no intervijām.

"Moderns un vienlaikus klasisks albums, kas sajauc blūzu, hiphopu un vintage skanējumu ar popmūzikas attieksmi," par "Human" kvalitātēm rakstīja izdevums NME. "Raupjas, ar blūzu inficētas popmūzikas triumfs" – tā vēstīja britu laikraksts "The Guardian". "Gan viņš, gan dziedātāja Adele ir saņēmuši prestižo "Brits Critics' Choice Award", taču abi izvairās no šabloniskām veidnēm, kurās vajadzētu ietilpt globālām superzvaigznēm (Grahams ir bārdains goliāts ar skūtu galvu), tā vietā viņi uzmirdz ar ierakstiem un atkausē sirdis ar lielām balsīm un vēl lielākām personībām," rakstīja britu laikraksts "The Telegraph".

2017. gads Rorijam Grahamam bija triumfa gads – viņš kļuva par pirmo mūziķi, kurš vienlaicīgi saņēma gan "Brit Awards" balvu par labāko debiju ("Best British Breakthrough Act"), gan "Brits Critics' Choice Award". Jau šogad viņa koncerti Lielbritānijā un Eiropā bija izpārdoti, un gaidāms, ka arī 2018. gada "Grande Reserve Tour" būs tikpat spēcīga un fascinējoša.

Biļetes uz Rag'n'Bone Man koncertu "Palladium" pārdošanā būs pieejamas no 6. oktobra "Biļešu Serviss" kasēs un internetā. Pirmo biļešu cena būs no 39 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!