Foto: Publicitātes foto
Rīgas Sv. Jāņa baznīcā 7. oktobrī, plkst. 18.00, Baltijas koncertturnejas ietvaros notiks vērienīgs sadraudzības koncerts ''Mūzika pāri robežām'', kurā piedalīsies Sanfrancisko koris un orķestris ''Viva la Musica'' no Kalifornijas, ASV, diriģentes Šulamītes Hofmanes vadībā, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

Koncertā piedalīsies četras solistes – soprāni: Žaklīne Goldgorina (Jacqueline Goldgorin), Danija Kārtere (Danni Carter), Lorēna Habere (Lauren Haber) un Anna Haidarova (Anna Khaydarova). No Latvijas puses piedalīsies koncertorganizācijas "Ave Sol" jauktais koris Laudate "Charismata" un Rīgas Kamerorķestris diriģenta Andra Gaiļa vadībā.

Koncertā skanēs vairāki mūsdienu komponistu skaņdarbi: "Viva la Musica" (Deivids Brunners), "Dark Night of the Soul" (Ola Gjeilo), "Jubilate Deo" (Dans Forests), "Universal Rhytm" (Renē Ošoa), "Exsultate Deo" (Anžela Krafta Krosa) un Eda Hendersona "El Cielo Santa".

Koncertu turnejai Baltijas valstīs ''Mūzika pāri robežām'' Sanfrancisko koris un orķestris ''Viva la Musica'' ir sagatavojuši programmu, kurā iekļauti seši mūsdienu ASV komponistu darbi. Programmu ievada Ola Gjeilo skaņdarbs Dark Night of the Soul ar klavieru solo (Anna Heidarova), soprānu (Lorēna Habere), astoņdaļu divisi kori un dubulto stīgu kvartetu, tam seko Dana Foresta (Dan Forrest) Jubilate Deo. Pacilājošās 45 minūšu kantātes pirmatskaņojums notika Kārnegija hallē šajā gadā, izpildījumā piedalās trīs soprāni un Šaoli Čens (Xiaoli Chen) ar erhu (ķīniešu vijoli). Dr. Renē Ošoa (Rene Ochoa) Universal Rhytm ar piecdesmito gadu stilistikas elementiem tika sarakstīts tieši šai tūrei.

Koris "Laudate Charismata" un Rīgas Kamerorķestris bagātinās koncertu ar Mortena Lauridsena "O Magnum Mysterium", Andra Gaiļa "Verbum Caro Factum Est" un "O Bone Jesu", G.F. Hendeļa "Sābas ķēniņienes ierašanos".

Ieeja koncertos būs bez maksas.

Sanfrancisko koris un orķestris "Viva la Musica", kas ir viena no labākajām izpildītājmākslinieku apvienībām ASV, Latvijā uzstāsies pirmo reizi. Tieši pateicoties diriģentei Dr. Šulamītei Hofmanei (Shulamit Hoffmann), koris un orķestris var lepoties ar izciliem mākslinieciskiem panākumiem jau septiņpadsmit gadu garumā. Viņa 2001. gadā izveidoja "Viva la Musica" organizāciju, kurā darbojas augsti profesionāli dziedātāji un izcili orķestra mūziķi. Sanfrancisko koris un orķestris ir uzstājušies Amerikas labākajās koncertzālēs, tai skaitā Kārnegija zālē ar 2009. gada debiju, Džona Ratera (John Rutter) "Bērnu mesu" viņa paša vadībā, un ārpus ASV robežām, Eiropā un Dienvidāfrikā. Mākslinieku repertuārā savijas divi virzieni, tie ir klasiskās mūzikas lieldarbu iestudējumi no Baha un Bēthovena līdz Britenam un Bernšteinam, līdz ar mūsdienu komponistu skaņdarbiem. Koris un orķestris līdz ar diriģenti ir saņēmuši ASV Kongresa apbalvojumus mūzikas jomā.

Dr. Šulamīte Hofmane ir Kalifornijas kora un profesionālā orķestra mākslinieciskā vadītāja un izpilddirektore, ieguvusi doktora grādu Kolumbijas universitātē. Viņa ir pasniegusi mūziku Aidaho valsts universitātē, Braiema Janga universitātē un Dienvidāfrikas Keiptaunas universitātē, ilgstoši vadījusi slaveno Los Altos Metodistu baznīcas Kanceles kori. Viņas vadībā mākslinieki dodas regulāros starptautiskos koncerta ceļojumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!