Foto: LETA
Piektdien, 22. septembrī pulksten 19.00 Spīķeru koncertzālē uzstāsies pašmāju apvienība "Sudden Lights", kas atskaņos sava debijas albuma "Priekšpilsētas" repertuāru, portālu "Delfi" informē grupas pārstāvji.

"Albums "Priekšpilsētas" ir tapis ilgā laika posmā - trīs gadu garumā, kas izkristalizējies 10 atšķirīgās dziesmās, kas šajā laikā uzsūkušas visas mūsu muzikālās ietekmes un iedvesmas. Tur esam mēs pirms trim gadiem - vēl pavisam jauni zēni ar vēlmi spēlēt grupā, un mēs šajā pavasarī - jau nedaudz nobrieduši ar savu skatījumu un gaumi mūzikā. Albumam nav vienotas tematikas, dziesmu teksti drīzāk ir mēģinājums notvert kāda mirkļa vai situācijas emocijas, ar kurām dalīsimies šī vakara koncertā," stāsta Andrejs Reinis Zitmanis.

"Albuma pirmais impulss bija singls "Tik savādi", kas deva iedvesmu darboties tālāk un rīkot pie Andreja laukos radošās nometnes, kuru laikā arī radās vairums no albumā iekļautajām dziesmām," saka Mārtiņš Matīss Zemītis

"Ar brāli Andreju jau no pašas bērnības esam dziedājuši un sapņojuši, ka kādu dienu varētu spēlēt grupā. Šis sapnis ir piepildījies un šodien ir mūsu debijas albuma prezentācija kopā ar koncertu, kas noteikti nebūs grupas pēdējais albums. Albums "Priekšpilsētas" kaut kādā ziņā ir meklējums pēc "Sudden Lights" skaņas un tā, ko mēs vispār saprotam ar šo grupu. Kā gandrīz visām grupām, arī mūsu pirmais albums ir ļoti eklektisks un daudzpusīgs, jo ir vajadzīgs kaut kāds pamats tālākiem radošiem lidojumiem. "Priekšpilsētās" esam "gājuši" uz visām pusēm no visiem labi pazīstamā poproka žanra, katrā dziesmā izmēģinot kaut ko jaunu. Protams, albumā netrūkst arī lirisku dziesmu," atklāj Kārlis Matīss Zitmanis.

Ieeja koncertā - bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!