Foto: Jānis Vecbrālis
16. septembrī ar stāvovācijām tika atklāta Liepājas Simfoniskā orķestra 137. koncertu sezona, un pie diriģenta pults pirmoreiz kā LSO galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs stājās maestro Gintars Rinkevičs.

Koncertā piedalījās solisti Ērika Elofa, Andris Lapiņš un Šarls Raiss. Ērika Elofa (soprāns) dzimusi Dienvidāfrikā, šobrīd dzīvo Anglijā, ir pieprasīta soliste vokālsimfonisko lieldarbu atskaņojumos un aizrautīga kamermūziķe, kuras repertuārā nozīmīga vieta arī laikmetīgajai mūzikai. Andris Lapiņš (tenors) studējis Latvijas Mūzikas akadēmijā, prof. Bruno Egles klasē. Ieguvis bakalaura grādu operdziedāšanā, koncertdziedāšanā un mūzikas pedagoģijā. Strādā Latvijas Nacionālajā operā, kā arī piedalās operešu un vokālsimfonisko lieldarbu iestudējumos Latvijā un ārvalstīs. Savukārt Šarls Raiss studējis Karaliskajā Mūzikas akadēmijā un Nacionālajā Operstudijā Londonā, pērnsezon debitējis Londonas Karaliskajā "Covent Garden" operā titullomā Ž. Ofenbaha operā "Hofmaņa stāsti".

Koncertā piedalījās Valsts akadēmiskais koris "Latvija", kas šogad svin savu 75. dzimšanas dienu, ko Liepājā kopā ar Ēriku Ešenvaldu un LSO ar koncertu atzīmēs 1. decembrī. Programmā izskanēja viens no visu laiku populārākajiem vokālsimfoniskajiem lieldarbiem – vācu komponista neoklasicista Karla Orfa (Orff, 1895–1982) scēniskā kantāte "Carmina Burana".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!