Foto: DELFI
Krāsainas puķes, sulīgas zemenes lidojoši truši un jaguāri, kā arī vairāki simti prominentu viesu – šāda atmosfērā 15. septembra vakarā Mākslas un tehnoloģiju kvartālā, Sporta ielā 2, tika atklāta latviešu mākslinieces Kristīnes Luīzes Avotiņas multimediālā gleznu izstāde "Sapņu upe", kas apmeklētājiem būs pieejama līdz 15. oktobrim.

Pirms diviem gadiem neparastās koncepcijas izstāde bija aplūkojama izstāžu zālē "Rīgas mākslas telpa" un izraisīja plašu rezonansi. Arī šoreiz ekspozīcijā ar tehnoloģiju palīdzību – skaņas, gaismas un kustību efektiem – "iedzīvināti" vairāk nekā 100 mākslinieces darbi. Iepriekš redzēto papildina mākslinieces jaunākie darbi.

""Izstāde, kas noteikti jāredz! Priekšnesums, kas jāpiedzīvo! Izstāde kā malks svaiga gaisa!": šādas bija skatītāju atsauksmes par pirmo "Sapņu upi". Patiesi – izstāde kā priekšnesums pārsteidz, jo tas ir neparasts, Latvijā vēl neizmantots izstādes formāts. Taču mūs, izstādes rīkotājus, patīkami pārsteidz tas, ka par "Sapņu upi" vienlaikus sajūsminās gan bērni, gan seniori, un esam dzirdējuši pat ļoti personiskas atzīšanās, ka pavadītais laiks mākslas darbu seansā ir kā terapijas sesija smagu dvēseles pārdzīvojumu brīžos," stāsta izstādes kuratore Sandra Jonāne.

Izstādes iekārtojums un skaņas, gaismas un kustību efekti īpaši izstrādāti un pielāgoti jaunajām telpām, tāpēc izstādes mākslinieciskā komanda ir pārliecināta, ka tas būs vēl neizjusts mākslas baudījums arī tiem, kuri pirmoreiz izstādi apmeklējuši "Rīgas mākslas telpā".

Multimediālās izstādes "Sapņu upe" radošo komandu veido gleznotāja Kristīne Luīze Avotiņa, idejas autore un izstādes kuratore Sandra Jonāne, video mākslinieks un režisors Roberts Rubīns, scenogrāfs Didzis Jaunzems, animators Dzintars Krūmiņš un skaņu mākslinieks Uģis Vītiņs.

Biļetes nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!