Naktī no 11. un 12. septembri, īsi pēc pusnakts, jaunu dziesmu "Pa ceļam" un tās videoklipu publicējis pašmāju dziedātājs Dons. Jaunais skaņdarbs ir priekšvēstnesis topošajam albumam, kā arī piesaka mūziķa lielkoncertu, kas jau tradicionāli notiks visu mīlētāju dienā – nākamā gada 14. februārī.

Dienu pirms jaunā singla iznākšanas Dons īsa ekspresintervijā "Delfi" stāsta gan par jauno dziesmu, gan gaidāmo koncertu, gan arī neslēpj sajūsmu par Latvijas Basketbola izlases panākumiem Eiropas čempionātā Turcijā.

Mūziķis sarunā ar portālu "Delfi" stāsta, ka dziesma ir kopdarbs ar Arni Račinski ("Laika suns") un daudzu Dona dziesmu tekstu autoru Ingu Bērziņu. "Radījām tās tekstu trijatā. Savukārt pati dziesma atnāca pie manis jau februārī, uzreiz pēc koncertiem "Arēnā Rīga" un gaidīja savu kārtu. Tagad tā iznāk kā topošā albuma jaunais singls," stāsta dziedātājs.

Jaunā un spilgtā klipa autors ir grupas "Prāta vētra" bundzinieks Kaspars Roga. "Kad nosūtīju viņam dziesmu, viņš atzvanīja un kadru pa kadram izstāstīja, kādam šim klipam vajadzētu būt. Viņš uzreiz bija saskatījis šīs dziesmas vizuālo atveidu. Pie šīs sākotnējās idejas arī palikām."

Klips ir draiska fantāzija, kāda autovadītāja, šajā gadījumā Dona, galvā. "Nē, nē, tā noteikti nav ceļu satiksmes noteikumu mācību filma," smejas dziedātājs. "Katrā ziņā uzņemšanas laukumā visi drošības noteikumi tika ievēroti un mūs pieskatīja Tukuma novada policija, par ko paldies viņiem."

Arī nākamā gada Svētā Valentīna dienu droši jau var ieplānot. Tieši šos svētkus Dons atkal izvēlējies pavadīt ar fanu pūli lielkoncertā "Arēnā Rīga" "Šis datums nelaiž mani vaļā," pajoko dziedātājs. Viņš gan piebilst: "Tomēr šogad noteikti koncerts būs atšķirīgs no iepriekšējiem gadiem. Taps jaunas aranžijas, arī tādām dziesmām, kas jau ilgstoši ir spēlētas. Man pašam jau daudzas no šīm tām gribas dzirdēt savādāk – sentimentālāk, romantiskāk. Noteikti taps jauna skatuves scenogrāfija, bet tas, kā tas izskatīsies jāredz katram pašam klātienē."

"Šobrīd vēl grūti runāt par koncerta programmu un viesiem, bet es pats gribētu uz skatuves redzēt un dzirdēt kori, arī stīgu instrumentus. Tās ir lietas, kas izpalika iepriekšējā koncertā," gaidāmā lielkoncerta ieceres ieskicē Dons.

Līdzās mūzikai, viņam allaž ir bijis svarīgs basketbols, tāpēc gluži loģiski pārmijam pāris teikumus arī par šā brīža aktualitāti – Latvijas Basketbola izlases panākumiem Eiropas čempionātā. "Esmu starā. Vakar izbļāvu visu balsi," par Latvijas komandas uzvaru pār Melnkalnes spēlētājiem saka dziedātājs. "Basketbols man vienmēr ir paticis. Iespējams, tāpēc, ka šī ir spēle ar daudz iemestiem groziem, daudz punktiem, atšķirībā no futbola vai hokeja. Man bija tas gods pēc Aināra Bagatska uzaicinājuma paviesoties pie Latvijas izlases puišiem pirms viņi izlidoja uz Stambulu. To tiešām varēja just – cik viņi ir vienota komanda, viens vesels – kā brāļi. Vēlāk skatījos Bagatska video, kurā viņš saka: "vajag šo "fīlingu" noturēt, es jūs visus mīlu". Tā ir lielā sporta sirsnīgā puse. Cepuri nost mūsu basketbolistu priekšā."

Biļetes uz Dona koncertu 14. februārī "Arēnā Rīga" no 13. septembrī pieejamas tikai t/c “Spice” informācijas centrā. No 14. septembra plkst. 9.00 biļetes pieejamas www.ekase.lv un t/c “Spice” informācijas centrā. Pirmās 2000 stāvvietu biļetes par īpašo cenu – 15 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!