Foto: Gunārs Krollis. Planētu parāde (2017)
Ar devīzi "Laiks un dažādība laikā" piektdien, 22. septembrī, plkst. 16.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā tiks atklāta jaunās rudens izstāžu sezona, portālu "Delfi" informē Rotko centra pārstāvji.

Vienotā laika tarifa filigrānās detaļas un mītiem apvītos tēlus būs iespējams ieraudzīt izcilā Latvijas grafiķa Gunāra Kroļļa darbos, līdzsvaru un mieru beļģu fotogrāfa Īva Ullena (Yves Ullens) kompozīcijās, dažādību, nenotveramību un mainību Ināras Petrusēvčas personālizstādē, noskaņas un spēku Baibas Priedītes akvareļu sienās, dažādību un daudzveidību izstādē "Mākslas bezgalība – Polijas skatījums" un atšķirīgo skatījumu uz šodienu starptautiskā glezniecības simpozija "Mark Rothko 2017" dalībnieku darbos, raksta Rotko centra pārstāvji.

Seši jaunie izstāžu mākslas projekti ar divdesmit dažādu paaudžu mākslinieku skatījumu uz pasauli apmeklētājiem būs pieejami līdz šī gada 5. novembrim.

Izstāžu sezonas atklāšanas pasākuma laikā no plkst. 16.00 līdz 17.00 jaunās izstādes būs iespēja apskatīt bez maksas, bet pārējās tās dienas stundās – par īpašām akcijas cenām, tādējādi arī pieminot mākslinieka Marka Rotko tuvojošos dzimšanas dienu, ko tradicionāli svin 25. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!