Foto: Publicitātes foto
Koncertzālē Lielā ģilde 3. oktobrī plkst. 19.00 ar uzstāsies jaunās paaudzes kamermūzikas interpreti no Austrijas, Lietuvas un Krievijas. Programmā "Eiropas romantiķi" skanēs skaistākās Franča Šūberta, Fēliksa Mendelszona-Bartoldi, Roberta Šūmaņa, Kamila Sensānsa, Gustava Mālera un citu izcilu Eiropas komponistu meistardarbi, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

Pēc vairāku gadu muzicēšanas Eiropas labākajās koncertzālēs, kopīgā kamermūzikas projektā apvienojušies austriešu vijolnieks Johanness Fleišmans, krievu pianiste Magda Amara, soprāns Egle Strumskīte, Vīnē dzīvojošā vijolniece Daļa Dedinskaite un čellists Gļebs Pišņaks.

Viņu izpildījumā koncertā Rīgā skanēs Sezāra Franka slavenākais skaņdarbs Sonāte vijolei un klavierēm La mažorā (1886), kas komponēts kā kāzu veltījums slavenajam vijolniekam Eiženam Izaī un šīs sonātes melodiskums jau otro gadsimtu priecē klausītājus visā pasaulē.

Savukārt franču romantiskās mūzikas burvja Kamila Sensānsa daiļradei raksturīgs spilgts artistiskums un ekstraverti žesti, kuri ideāli iederas koncertskaņdarbos solistiem ar orķestri. Viņa skaņdarbs Introdukcija un Rondo Capriccioso la minorā, op.28 (1863) komponēti kā veltījums izcilajam spāņu vijolniekam Pablo Sarasatem.

Austriešu komponista Franča Šūberta skaņdarbs Impromts D.899 Nr.3 Sol bemol mažorā (1827) ir trešais no astoņu impromptu cikla un viens no visu laiku liriskākajiem klaviermūzikas šedevriem un Šūberta izcilā melodiķa talanta kārtējais pierādījums.

Līdzās šiem skaņdarbiem, koncertā varēs baudīt arī Roberta Šūmaņa, Fēliksa Mendelszona-Bartoldi, Riharda Štrausa un Gustava Mālera romantiskākos skaņdarbus.

Biļetes uz koncertu pieejamas visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!