Foto: Publicitātes foto

Kinoteātris "Splendid Palace" sadarbībā ar jaunatnes organizāciju "Jest;" jau trešo gadu pēc kārtas piedāvā skolēnu un jauniešu kinolektoriju ciklu. Ņemot vērā tuvāko gadu laikā gaidāmo Latvijas kino ražu, kas saistāma arī ar Latvijas simtgades norisēm, šoreiz kinolektorijā tiks piedāvātas četras pavisam jaunas dažādu žanru Latvijas filmas, portālu "Delfi" informē rīkotāji.

Kinolektorijā "Latvijas filmas skolu jaunatnei" piedalīsies filmu režisori un radošo komandu pārstāvji. Viņi stāstīs par filmu uzņemšanas gaitu no ieceres līdz pabeigtai filmai, uzsverot katras filmas specifikai būtiskākos jautājumus. Sarunas moderēs un filmu kontekstos iedziļināsies jaunās paaudzes lektori un kino entuziasti – skolēnu vienaudži.

Lektorija sezona tiks sākta jau neilgi pēc Latvijas valsts svētkiem – ceturtdien, 23. novembrī, ar Askolda Saulīša vēsturiski dokumentālo filmu "Astoņas zvaigznes", kura pēta latviešu strēlnieku bataljonu vēsturi, sākot no to izveides un pirmajām kaujām līdz Krievijas pilsoņu kara beigām, kad liela daļa strēlnieku atgriezās jaundibinātajā Latvijas valstī.

Tikšanās ar kino autoriem turpināsies trešdien, 13. decembrī, kad tiks rādīts režisora Jāņa Norda jaunais attiecību trilleris "Ar putām uz lūpām", kurā galvenās lomas atveido Vilis Daudziņš, Ieva Puķe un Raimonds Celms. Filma stāsta par Didzi – bijušo policistu un kaujas suņu treneri, kurš tur aizdomās sievu par neuzticību, kamēr viņa mīļotie suņi inficējas ar kādu bīstamu slimību.

Latvijas simtgades gads tiks uzsākts ceturtdien, 8. martā, ar Madaras Dišleres piedzīvojumu filmas "Paradīze 89" seansu, kas ir uz patiesiem notikumiem balstīts stāsts par 1989. gada vasaru, pēc kuras viss bija citādi gan filmas varones deviņgadīgās Paulas dzīvē, gan visā Latvijā.

Sezona tiks noslēgta ceturtdien, 12. aprīlī, ar pazīstamā Vizmas Belševicas romāna "Bille" ekranizācijas seanss, ko piedāvās režisore Ināra Kolmane. Šī ģimenes filma ir stāsts par sešgadīgās Billes pieaugšanu un attiecībām ar pieaugušo pasauli. Uz sadzīviski kolorītā vēsturiskā fona varēs ieraudzīt, ka cilvēciskās attiecības un bērnu sapņi ir tādi paši kā šodien.

Kinolektoriju cikls piemērots skolēniem no 8. līdz 12. klasei. Abonementu uz visiem četriem lektorijiem var iegādāties par vienotu cenu – 16 eiro. Pavadošajiem skolotājiem ieeja bez maksas. Atsevišķiem interesentiem biļetes būs pieejamas kinoteātra "Splendid Palace" kasē īsi pirms lektoriju cikla sākuma.

Abonementus uz skolēnu kinolektorijiem iespējams iegādāties mājaslapā www.splendidpalace.lv un kinoteātra "Splendid Palace" kasē.

Jauniešu – kinolektoriju moderatoru vārdi tiks izziņoti atsevišķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!