Foto: Edgars Pohevičs

Liepājas teātrī turpinās 9. septembrī pirmizrādi piedzīvos sezonas pirmais jauniestudējums – "Bella Figura". Iestudējumam dots apakšvirsraksts "Attiecību diskrētais šarms", to veido režisors Dž.Dž.Džilindžers, portālu "Delfi" informē teātra pārstāve Zanda Borga.

Lugas autore Jasmīna Rezā (1959) ir franču dramaturģe, aktrise, vairāku scenāriju un romānu autore, kuras darbi vairākkārt iestudēti arī Latvijā. Dramaturģijai pievērsusies 28 gadu vecumā, par pirmajiem darbiem uzreiz saņemot augstāko Francijas teātra godalgu – Moljēra balvu. Savukārt pasaules slavu autore ieguvusi 1994. gadā ar lugu "ART" (Māksla), kura tulkota vairāk nekā 30 valodās un spēlēta uz daudzām Eiropas un ASV teātru skatuvēm. "Bella Figura" ir autores jaunāka luga, kas sarakstīta pēc ilgāka pārtraukuma – 2015. gadā.

Rezā savās lugās runā par mūsdienu cilvēku vājībām, liekot pasmieties pašiem par sevi, tai pat laikā preparējot viņu sarežģīto jūtu pasauli. Pati būdama aktrise, savos darbos dāvā aktieriem lieliskas lomas, sulīgas frāzes un trāpīgus monologus.

Iestudējuma darbība risinās kādā pavasara vakarā. Automašīna. Andrea un Boriss. Viņi abi atbraukuši pavakariņot uz restorānu, kuru ieteikusi Borisa…sieva. Fransuāza un Ēriks. Un Ērika māte Ivonna. Visi ieradušies, lai restorānā nosvinētu Ivonnas dzimšanas dienu. Restorāna stāvvietā šie cilvēki nejauši satiekas un vakaru pavada kopā. Turklāt izrādās, ka daži no viņiem ir jau pazīstami.
Attiecības ne vienmēr ir vienkāršas.

Izrādē piedalīsies aktieri – Agnese Jēkabsone, Edgars Pujāts, Inese Kučinska, Kaspars Gods, Anda Albuže.

Izrādes veidošanā piedalās arī scenogrāfs Kristians Brekte, kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone, horeogrāfe Linda Kalniņa un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!