Foto: Caters News/Scanpix/LETA
Maksvels Tilse (Maxwell Tilse) 2015. gadā no Austrālijas pārvācās uz Londonu, kur nu iztiku pelna kā brīvmākslinieks, ilustrējot slavenas un vēsturiski nozīmīgas ēkas.

Lai arī laika trūkuma dēļ daudzas no savām ilustrācijām 24 gadus vecajam māksliniekam nācies zīmēt no grāmatu vai žurnālu attēliem, nu viņš radījis fotogrāfiju sēriju, kurā iemūžinājis savus zīmējumus salīdzinājumā ar reālajām vietām un objektiem.

Fotogrāfijās redzams Bigbens, Svētā Pāvila katedrāle un "Shakespeare's Globe" teātris Londonā, Brandenburgas vārti Berlīnē, Klišī Bulvāris Parīzē, Svētā Stefana bazilika Budapeštā, Krakovas galvenais laukums u.c.

Par saviem darbiem Maksvels aģentūrai "Caters News" saka: "Lielākoties darba vajadzībām man ir jāzīmē tālas vietas, tāpēc diemžēl man nav citas iespējas, kā zīmēt no attēliem. Pārsvarā es saņemu pasūtījumus no citu valstu iedzīvotājiem – ilustrēt pilsētas ainavas. Šodien es strādāju Reikjavīkā, bet jau rīt – Roterdamā."

Maksvels, kurš ilustrēšanas mākslu apguvis pašmācības ceļā, ar zīmēšanu aizraujas jau no bērna kājas, kad pats zīmēja komiksus. Viņš gan atzīst, ka daudz labprātāk zīmē klātienē esot.

"Skicējot kaut ko, kas atrodas tev priekšā, tu vari iemūžināt skaņas un smaržas. Garāmgājēji apstājas, lai palūkotos, kā tev sokas. Tas viss zīmējumu padara labāku, kā arī pašu zīmēšanu – daudz baudāmāku."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!