Foto: Publicitātes foto

2017. gada 2. septembrī no pulksten 14.00 līdz 18.00 norisināsies biedrības "Latvijas Mākslinieku savienība" atvērto durvju diena LMS Radošajā kvartālā "Kombināts Māksla", Gaujas ielā 1, 3, 5 un 9.

Kā portālu "Delfi" informē Latvijas Mākslinieku savienības pārstāvis Igors Dobičins, pasākuma laikā būs iespēja iepazīt Latvijas Mākslinieku savienības muzeja (LMS muzejs) tēlniecības, keramikas, grafiti ekspozīcijas un ielūkoties radošajās darbnīcās, kur varēs apskatīt dažādu mākslas nozaru un radošo industriju norises.

LMS Radošajā kvartālā "Kombināts Māksla" savās radošajās darbnīcās interesentus gaidīs tēlnieki Agnese Rudzīte – Kirillova, Rihards Ābeltiņš, Genādijs Stepanovs, Bruno Strautiņš, grafiskais dizainers un heraldikas veidotājs Juris Ivanovs, akmens tēlniecības meistars Dzintars Gailis, stikla dizaineris Tits Riņķis u.c.

LMS Radošais kvartāls "Kombināts Māksla" dibināts 2013. gadā kā radoša platforma dažādām mākslas un kultūras iniciatīvām, kas balstās vietas vēsturiskajā nozīmībā. Kvartāla teritorijā darbus ir veidojuši Latvijas vēsturē nozīmīgi tēlnieki Augusts Folcs un Kārlis Zāle, bet 1950.-90.gados kombināta "Māksla" darbnīcās, strādāja dažādu nozaru mākslinieki, bet it īpaši ir akcentējami tēlnieki, kas radīja gan izstāžu darbus, gan monumentālas skulptūras.

Kā nokļūt līdz LMS Radošajam kvartālam "Kombināts Māksla"?

  • 11. tramvaja pietura "Brasas stacija" vai "Brāļu kapi"
  • 9. vai 48. autobusa pietura "Tēraudlietuves iela"
  • Dzelzceļa stacija "Brasa"
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!