Muzikālā apvienība "Riga Reggae" (RR), kurā muzicē pazīstamie mūziķi Horens Stalbe un Ints "Speiss" Ķergalvis, publicējusi savas jaunākās dziesmas "Zvans pie durvīm" videoklipu. Klipa prezentācijas pasākums plānots 18. augustā Kaņepes kultūras centrā, Rīgā.

Kā portālu "Delfi" informē mūziķi, video autors ir tuvs grupas draugs, multimākslinieks Ēriks Saksons, kurš ikdienā darbojas medijā "ChaulaTV". Viņš arī iepriekš bieži bijis redzams RR konecrtos ar kameru rokās. "Esmu gandarīts, ka ilggadējā sadarbība vainagojusies panākumiem. Varu apstiprināt, ka šis noteikti nebūs mans vienīgais kopdarbs ar RR mūziķiem," stāsta Saksons.

Arī paši RR dalībnieki ir apmierināti ar rezultātu un pārliecināti, ka pirmā dziesma ir tikai sākums grupas tālākai attīstībai. Četri gadi aizritējuši kopš grupas darbības uzsākšanas, taču būtībā tas neesot īsti nekas. Mūziķi to salīdzina ar bērnu, kas nu tikai mēģina spert pirmos patstāvīgos soļus. "Dziesmas "Zvans pie durvīm" audio, tāpat arī video versija ir mūsu pirmā tikšanās ar klausītājiem neklātienē, jo līdz šim tikāmies tikai koncertos. Tā ir kā tilts, ko visu šo laiku būvējām no sirds uz sirdi, kā mūsu zvans pie jūsu durvīm," tā grupas līderis un idejiskais tēvs Horens Stalbe.

Video pirmizrādi grupa nosvinēs ar īpašu koncertu Kaņepes kultūras centrā. Ieeja pasākumā būs bez maksas.

Apvienība RR sevi uz mūzikas skatuves pieteica 2014. gadā un kopš tā brīža ir arī aktīvākā sava žanra pārstāve Latvijā. Grupa parasti muzicē sešu vīru sastāvā, izpildot gan savas, gan citu autoru kompozīcijas. Nereti projekta līderi Horens un Speiss sniedz akustiskus koncertus, kā arī abi ir aktīvi dīdžeji, kuri atskaņo regeju dažādos pasākumos un klubos. Tas viss kopā arī ir apvienība RR jeb latviski pozitīvas vibrācijas Jamaikā dzimušos ritmos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!