Ar lielās zemgaļu un krustnešu kaujas ainām noslēgusies latviešu leģendas "Nameja gredzens" filmēšana. Mobilā televīzija, lietotne "LMT Straume" piedāvā ieskatīties filmas uzņemšanas aizkulisēs un kuriozos videostāstā "Filmas Nameja gredzens aizkadrā".

Lielupē, Ragakāpas pludmalē filmētajās kaujas ainās piedalījās filmas galvenie varoņi – Nameja lomas atveidotājs, zviedru aktieris Edvins Endre, britu aktieris Džeimss Blūrs, kurš tēlo Romas pāvesta dēla Maksa lomu, un Lietuvas aktrise Aiste Dirziute, kuru filmā būs redzama Laugas, Nameja mīļotās meitenes lomā. Tāpat arī kaujas ainās piedalījās populārākie Latvijas aktieri un 170 brīvprātīgie masu skatu aktieri, kuriem tika uzticēts īpaši grūts uzdevums.

Šobrīd notiek filmas montāžas process, bet jau 2018. gadā "Nameja gredzens" piedzīvos pirmizrādi uz lielajiem ekrāniem un LMT Mājas viedtelevīzijā.

Gaidot filmas pirmizrādi, ikviens var ielūkoties 12 epizožu seriālā "Filmas Nameja gredzens aizkadrā". Tajā skatāmi unikāli kadri – kā aktieri iejutās lomās un senajā gadsimtā, kā cīnījās, kā ģērbās un rotājās. Kā strādāja filmas režisors Aigars Grauba, operatori un kaskadieri, kādas emocijas un atmosfēra valdīja filmēšanas laukumā.

Seriāls "Filmas Nameja gredzens aizkadrā" skatāms LMT Mājas viedtelevīzijā, lietotnē "LMT Straume" un internetā. Skatītāji aicināti iesaistīties arī "Twitter" sarunā, lietojot tēmturi #NamejaGredzens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!