Foto: LETA
Trešdien, 16. augustā, 61 gada vecumā mirusi pazīstamā krievu aktrise un režisore Vera Glagoļeva, atsaucoties uz Krievijas Aktieru ģildi, ziņo aģentūra TASS.

Aktrises nāves cēlonis pēc neoficiālas informācijas bijusi onkoloģiska saslimšana. Viņa mirusi Vācijā, kur ieradusies uz ārstēšanu.

Bērnībā Vera Glagoļeva nopietni nodarbojās ar sportu, kļūstot par sporta meistari šaušanā. Neilgi pēc skolas beigām 1975. gadā viņa, pavadot draudzeni, aizgāja uz kinoprovēm filmai "Uz pasaules malu…", kur viņu ievēroja režisors Rodions Nahapetovs un uzaicināja spēlēt meitenes Simas lomu. Pēc filmas panākumiem Glagoļeva nolēma izvēlēties aktrises profesiju sporta vietā.

Kopumā Glagoļeva filmējusies gandrīz 50 kino un televīzijas filmās.

Režisores amatā Glagoļeva debitēja 1990. gadā ar filmu "Salauztā gaisma" par aktieriem – bezdarbniekiem, kas nomā autortiesību sarežģījumu dēļ nonāca tikai pēc 11 gadiem. Viņas pēdējais darbs kino bija mākslas filma "Divas sievietes", kurā filmējās slavenais britu aktieris Ralfs Fainss. Darbs pie šīs filmas notika arī Rīgā. Glagoļeva šai filmai bija gan scenārija autore, gan producente, gan režisore.

Glagoļevas filma "Viens karš" ieguva "Zelta nimfu" 50. Montekarlo kinofestivālā par režiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!