Foto: Publicitātes foto

13. augustā Dzintaru koncertzālē tradicionāli notiks jau 13. starptautiskā mūzikas festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" Galā koncerts, kas vienlaikus ir gan festivāla kulminācija, gan krāšņs noslēgums.

Galā koncertā kopā ar festivāla patronesi, soprānu Inesei Galanti skatītājiem būs iespēja dzirdēt vienā koncertā zvaigžņu sastāvu, tostarp džeza pianistu Danielu Krāmeru (Krievija), kuram, kā stāsta rīkotāji, lai varētu piedalīties "Summertime", bija jāpārceļa savs festivāls Jekaterinburgā uz citu laiku un jārisina šis jautājums pat valsts līmenī. Par vakara kulmināciju kļūs brazīliešu ritmi pasaulē populārā ņūdžeza kolektīva "Club des Belugas" (Vācija) izpildījumā. Šīs grupas mūzika daudzkārt ir izmantota pasaulē labi zināmu zīmolu, piemēram, "Mercedes-Benz", BMW, "Lexus", "Victoria's Secret", "Martini" u.c., reklāmās.

Galā koncertā uzstāsies arī jau senāk iemīļoti festivāla viesi: mecosporāns Oļesja Petrova (Krievija), kontrtenors Sergejs Jēgers un džeza un pomūzikas dziedātājs Intars Busulis. Vietu pie diriģenta pults ieņems festivāla mākslinieciskais vadītājs Ekharts Viciks (Vācija). Par programmas neatņemamu daļu kļūs konkursa "Ineses Galantes talanti" laureātu uzstāšanās. Viņi muzicēs gan kā solo mākslinieki, gan kopā ar jau labi zināmiem mūziķiem.

Festivāla Galā koncertu tiešraidē varēs skatīties LMT Mājas viedtelevīzijā un lietotnē "LMT Straume", kā arī portālā "Delfi".

Festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" koncertu biļetes ir pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!