Foto: Publicitātes foto
Režisora Pāvela Gumennikova īsfilma "Sarauj, Just!" jau izrādīta ne tikai Latvijā, bet arīdzan pasaulē, proti, Ziemeļamerikā, Āzijā, Austrālijā un Eiropā, izraisot interesi, ovācijas un skatītāju atzinību, portālu "Delfi" informē tās veidotāji.

Filma "Sarauj, Just!" 23. jūlijā uzvarēja vienā no lielākajiem un prestižākajiem bērnu un jauniešu filmu festivāliem – "Giffoni Film festival". Īsfilma šajā vasarā ir uzvarējusi arī Austrālijas "Freshflix" īsfilmu festivālā, kategorijā – labākā filma, kas nozīmē, ka festivālu rīkotāji šī gada laikā filmu izrādīs vēl 10 valstīs visā pasaulē.

Projekta vadītājs un īsfilmas režisors par filmas aktualitāti un nepieciešamību saka: "Tā nav filma tikai par cilvēkiem ar kustību traucējumiem, tā ir par mums visiem. Kā aicinājums un atgādinājums, lai mēs nekad nepadotos, pat vissarežģītākajās situācijās. Noticot sev, mēs ne tikai varam izdarīt, bet arī izdarām vairāk."

Filmā galvenajās lomās ir Latvijas sēdvolejbola komandas uzbrucējs Aleksandrs Ronis, aktieris un kaskadieris Sergejs Fjodorovs, jaunais aktieris – Toms Veličko un Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktrise Jana Herbsta.

Filmas stāsts radies, iedvesmojoties no situācijas, kas notika ar pašu Aleksandru pirms dažiem gadiem uz ielas. Stāstu un īsfilmas scenāriju prasmīgi radīja dramaturģe Laura Lapiņa, savukārt stāstu videoformātā veidoja operators Mārtiņš Jansons.

"Sarauj, Just!" galvenais varonis, Aleksandrs Ronis jau kopš 15 gadu vecuma spēlē sēdvolejbolu. Filmas režisors un idejas autors Pāvels Gumennikovs atklāj: "Aleksandru sastapu treniņā – bezbailīgu, priecīgu un apdāvinātu jaunieti, uzreiz sapratu, ka gribam veidot filmu par viņu."

Filma joprojām tiek pieteikta un izrādīta Eiropas un pasaules līmeņa kinofestivālos. Septembrī un oktobrī filmu būs iespējams redzēt vismaz sešos kinofestivālos, to skaitā trijos festivālos, kas kvalificē filmas Oskara nominācijām. Tuvākā iespēja redzēt īsfilmu Latvijā ir šo piektdien, 28. jūlijā, kino, mākslas un kultūras festivāla "RojaL" ietvaros.

Par citām iespējam noskatīties "Sarauj, Just!" var uzzināt sekojot īsfilmas "Facebook" lapai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!