Foto: Publicitātes foto

27. jūlijā ar bezmaksas koncertu Doma Laukumā tiks atklāts "World Jazz Festival 2017", kas pulcēs ne tikai pašmāju mūziķus, bet arī džeza zvaigznes no Krievijas, ASV un Brazīlijas, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Pašā Rīgas sirdī, Doma laukumā pulksten 15.00 koncerta atklāšana sāksies tradicionālo džezmeņu gājiens cauri Vecrīgai, kuru vadīs Krievijas saksofonists Igors Butmans ar Maskavas džeza orķestri un citiem festivāla māksliniekiem.

"World Jazz Festival" Doma laukuma koncertu uzsāks mūziķu kolektīvs no Latvijas – "Pieneņu vīns", kas funk/fusion stilā muzicē jau vairāk nekā 10 gadus., bet 2016. gadā laidusi klajā debijas albumu ar iecienītākajām kompozīcijām.

Turpinājumā uzstāsies apvienība no Krievijas – "Oleg Butman Trio". Oļegs Butmans ir harizmātisks džeza bundzinieks, kurš uzstāsies kopā ar vokālisti un pianisti Natāliju Smirnovu, kā arī basģitāristu Antonu Davidjantu.

Koncertā varēs redzēt un dzirdēt arī mūsu pašmāju džezmeņa Denisa Paškeviča uzstāšanos kopā ar fJolantu Gulbi – Paškevičuun atraktīvo puertorikāņu izcelsmes ģitāristu no ASV – Neff Irizarry II. Šie mākslinieki speciāli festivālam radījuši īpašu kopdarbu.

Doma laukuma koncertu noslēgs "Andrejs Kondakovs & Brazil All Stars". Andrejs Kondakovs ir viens no populārākajiem Krievijas džeza komponistiem, kurš muzicē gandrīz visos mūsdienīgā džeza stilos, taču īpaša uzmanība komponista daiļradē tiek veltīta tieši Brazīlijas mūzikas ritmiem. Tieši tāpēc Doma laukumā koncertā Andrejs Kondakovs uzstāsies kopā ar budzinieku Ernesto Simpsonu, basģitāristu Serdžio Bramdo un saksofonistu Dmitriju Semjonovu.

"World Jazz Festival 2017" norisināsies no 27, līdz 28. jūlijam. Bezmaksas koncerts Doma laukumā sāksies 27. jūlijā pulksten 15.00, kino "Splendid Palace" pulksten 19.00 un noslēguma koncerts "Ārēnā Rīga" notiks 28. jūlijā pulksten 19.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!