Foto: Publicitātes foto

Jau pavisam drīz – 27. jūlijā pulksten 17.00 – Lucavsalā notiks viens no šīs vasaras gaidītākajiem pasākumiem, proti, amerikāņu rokgrupas "Red Hot Chili Peppers" koncerts . Gatavojoties pasākumam, rīkotāji – koncertaģentūra FBI – izplatījusi praktisku informāciju, kas noderēs ikvienam koncerta apmeklētajam.

Ieejas koncerta norises vietā Lucavsalā tiks atvērtas ceturtdien, 27. jūlijā pulksten 17.00. Koncerta rīkotāji lūdz skatītājus ierasties laikus, jo biļešu un personīgo mantu pārbaude pie ieejām prasīs laiku. Biļetes uz koncertu būs iespējams iegādāties arī pie ieejas pasākumā.

Visas pārdotās biļetes (tostarp arī dzeltenās papīra biļetes, kuras aizsargātas no viltojumiem) ir nodrošinātas ar unikālu svītru kodu. Visas biļetes ir unikālas, un tām nav analogu. Visas biļetes – arī dzeltenās papīra biļetes – pie ieejas Lucavsalā tiks skenētas.

Koncerta programma (pirmās iesildošās grupas uzstāšanās) sāksies pulksten 19.00. Pasākuma paredzamais noslēgums – plkst. 00.00.

Pasākuma programma

Pulksten 17.00 publikai tiks atvērtas ieejas.

Pulksten 19.00 uzstāšanos sāks "Carnival Youth" (LV).

Pulsten 20.00 uz skatuves kāps "Knower" (US).

Pulksten 21.45 sāksies "Red Hot Chilli Peppers" šovs (US).

Praktiski ieteikumi

Pasākuma organizatori iesaka līdzi paņemt skaidru naudu. Norēķināšanās par ēdienu, dzērieniem, suvenīriem utt. koncerta norises teritorijā notiks tikai skaidrā naudā.

Tāpat koncerta teritorijā sliktu laikapstākļu gadījumā noderēs lietus apmetnis, jo lietussargus būs aizliegts ienest.

Savukārt, ja būs karsts laiks, nedrīkst aizmirst par galvassegu un lietot pietiekami daudz šķidruma, lai pasargātu sevi no organisma atūdeņošanās.

Mobilie tīkli pasākuma teritorijā var būt pārslogoti un mobilajos sakaros iespējami pārrāvumi, tādēļ jau iepriekš jāvienojas ar saviem ģimenes locekļiem un draugiem par satikšanās vietu.

Jaudīgās skaņas un ļaužu drūzmas dēļ koncerta rīkotāji iesaka neņemt līdzi mazus bērnus un norāda, ka ar bērnu ratiņiem koncerta norises vietā ieiet nebūs iespējams. Ja tomēr esat ieradies uz koncertu ar mazu bērnu, iedodiet viņam vai ielieciet viņa kabatā zīmīti ar viņa datiem – vārdu, uzvārdu un jūsu tālruņa numuru. Pēc plkst. 22.00 bērniem, kas ir jaunāki par 16 gadiem, jābūt pieaugušā pavadībā.

Sabiedriskais transports

"Rīgas satiksme" ir izveidojusi speciālu trolejbusa maršrutu. Trolejbuss kursēs 27. jūlijā no 16.00 un arī pēc koncerta. Trolejbusa maršruts: "Latvijas Universitāte – Lucavsala". Braucot uz koncertu Lucavsalā, jāizkāpj pieturā atpūtas zonas pusē, jo trolejbuss pa apli brauks atpakaļ uz centru. Par braucienu varēs maksāt ierastajā kārtībā - ar e-biļeti vai pērkot biļeti pie trolejbusa vadītāja.

Auto kustība un novietošana

Apstāties un novietot auto būs iespējams maksas autostāvvietā pie pasākuma norises vietas Lucavsalas ielas abās pusēs. Lai garantētu vietu autostāvvietā, iesakām to iegādāties iepriekšpārdošanā www.bilesuserviss.lv.

Automašīnās redzamā vietā neatstājiet vērtīgas personīgās mantas, kā arī izmantojiet papildu pretaizdzīšanas līdzekļus.

Pasākuma organizatori brīdina, ka nepareizi novietoti automobiļi piespiedu kārtā tiks evakuēti.
Tāpat koncerta apmeklētāji tiek aicināti pievērst uzmanību ceļazīmēm un kustības regulētāju norādēm.

Biļete iebraukšanai autostāvvietā ir derīga vienu reizi, un atkārtotas autostāvvietas lietošanas gadījumā ir jāiegādājas jauna autostāvvietas biļete.

Autostāvvietas ir izveidotas pļavā, tādēļ brauciet uzmanīgi, lai nesabojātu automašīnu.

Velosipēdu novietošana

Iepretim pasākuma ieejai būs izveidota bezmaksas velosipēdu novietne. Vietu skaits būs ierobežots, tāpēc tā būs pieejama vienīgi tiem, kuri ieradīsies pirmie.

Apmeklētājiem ar pārvietošanās grūtībām

Koncerta apmeklētājiem ratiņkrēslos ieeja estrādes teritorijā paredzēta pa galveno ieeju, kā arī būs pieejama atsevišķa platforma.

Apmeklētāju drošībai

Koncertā aizliegts ienest:

  • lietussargus (tie ierobežo redzamību);
  • pašportretu statīvu jeb selfie stick, foto, audio un video ierakstu tehniku (izņemot mobilos telefonus un kompaktkameras – t.s. "ziepju traukus");
  • līdzpaņemtus ēdienus un dzērienus;
  • lieku rokas bagāžu – neņemiet līdzi lielus maisiņus, mugursomas, nevajadzīgus priekšmetus – tas paildzinās pārbaudi pie ieejas Lucavsalā. Pie koncerta norises vietas nebūs uzglabāšanas kameras;
  • velosipēdus, skrituļslidas un skrituļdēļus, motociklistu ķiveres, saliekamos krēslus, bērnu ratiņus;
  • koncertā netiks ielaisti stipri iereibuši un agresīvi skatītāji, kas var radīt neērtības apkārtējiem;
  • neatļautu priekšmetu vai jebkādu citu priekšmetu nodošana uzglabāšanai pie Koncertu apkalpojošā personāla vai Kārtības uzturētāju personāla nav paredzēta un netiks nodrošināta.

Saglabājiet mieru un rezervējiet laiku!

Kā uzsver koncerta rīkotāji, šāda mēroga pasākumā ikviena darbība var prasīt laiku – piemēram, biļešu un apmeklētāju un viņu līdzpaņemto lietu personiska pārbaude pie ieejas, ēdiena un dzēriena iegāde utt.

Izturieties pret citiem tā, kā jūs vēlētos, lai viņi izturas pret jums. Neaizmirstiet, ka drošības dienestu un apsardzes pārstāvji vienkārši pilda savu darbu – lūdzu, esiet korekti un sekojiet viņu norādījumiem.

Jau iepriekš iepazīstieties ar informācijas materiāliem un koncerta norises vietas plānu.
Ierodieties uz koncertu savlaicīgi, lai varētu ieņemt labāku stāvvietu; rēķinieties ar to, ka pēc pasākuma beigām norises vietas atstāšana prasīs laiku.

Koncerta laikā Lucavsalas teritorijā dežūrēs neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde, kā arī policijas vienības. Būs pieejami pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanas punkti.

Atrastie dokumenti un vērtīgās lietas tiks nodotas policijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!