Foto: Publicitātes attēli
Aizvadītajā piektdienā, 14. jūlijā, pie Valmiermuižas alus darītavas norisinājās otrais šīs vasaras dzīvās mūzikas koncertvakars, ļaujot baudīt iedvesmojošu pašmāju mūziku un kopā būšanu. Šajā vakarā terasi pieskandināja "Ansamblis Manta", kas pelnīti uzskatāms par vienu no redzamākajiem latviešu alternatīvās skatuves pārstāvjiem.

Grupas pirmais albums "Manta" ieguvis vairākas Latvijas mūzikas balvas. Ansamblis aktīvi koncertējis Latvijā, uzstājies arī Lietuvā un Igaunijā. Šī gada aprīlī izdots grupas otrais albums "Karaliene Anna", kas īpašs ar to, ka ir dzīvs, analogs ieraksts – izpildīts šodienai unikālā tehnikā, rakstot un montējot uz lentām ar diviem divceliņu magnetofoniem. Koncertā izskanēja dziesmas gan no pirmā, gan otrā albuma.

Turpinot pagājušā koncertā iesākto, arī šo vakaru, atbalstot latviešu mūziķu jaunradi, iesāka jaunā grupa "Reinis Reķis un putni".

Nākamais koncertvakars Valmiermuižā gaidāms 21. jūlijā, kad uzstāsies mūziķu apvienība "100 baltas dvēseles". Ieeja bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!