Foto: Reuters/Scanpix
Ārvalstu medijiem tapušas zināmas Glastonberijas festivāla galveno mākslinieku vēlmes, kas izrādās diezgan pieticīgas.

Piemēram, 26 gadus vecais britu mūziķis Eds Šīrans festivāla rīkotājiem ir pieprasījis teju iztikas minimumu, proti, pudeli augļu sīrupa, atspirdzinošo dzērienu "Coca-Cola", "Diet Coke", "Fanta Orange" un "Sprite" sešpakas, kā arī burciņu Manukas medus.

Keitijas Perijas vēlmju sarakstā iekļautas sasaldētas zemenes, pitas maize un mērce, kā arī pudele Pinot Grigio vīna un "Sprite". Šis "raideris" ir krietni vien pieticīgāks, ja salīdzina ar mākslinieces vēlmēm 2011. gadā, kad viņa pieprasījusi ledusskapi ar stikla durvīm, greznas franču lampas un kādu, kurš nomazgātu un sagrieztu viņai augļus un dārzeņus.

Arī "Foo Fighters", kuri 21. jūnija vakarā ar grandiozu koncertu pieskandināja Lucavsalu, neizceļas ar ekstravagantām prasībām. Grupas solists Deivs Grols vēlas daudz augļu un dārzeņu, veselīgas brokastu pārslas, kviešu maizi, enerģijas batoniņus un vitamīnu ūdeni. Tiesa, "Foo Fighters" vēlmju sarakstā ir arīdzan kāda savdabīga prasība, proti, dārzeņu zupas, jo gaļas zupas izraisot vēdera uzpūšanos.

Mākslinieku "raiderus" komentējis "Radiohead" ģitārists Eds O'Braiens: "Eds Šīrans un "Foo Fighters" sniegumiem jābūt lieliskiem, jo viņi ir pieticīgi. Manuprāt, grupas, kuras uz skatuves vai jebkur citur Glastonberijā nav uzdevumu augstumos, "izpildās" ar savām "es, es, es, mēs, mēs, mēs" kaprīzēm."

Glastonberijas festivāls ir viens no lielākajiem Eiropas brīvdabas rokfestivāliem, kurš katru gadu norisinās Lielbritānijā, piesaistot pasaules pazīstamākos mūziķus, kā arī pulcējot vairāk nekā 100 000 apmeklētājus. Pirmo reizi tas notika 1970. gadā. Šogad festivāls notiek no 21. līdz 25. jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!