Foto: Publicitātes foto
"Adobe" nācis klajā ar unikālu projektu "Radošuma apslēptie dārgumi" ("The Hidden Treasures of Creativity"), kurā pirmo reizi digitalizētas vairāk nekā 100 gadus vecās Edvarda Munka gleznošanas otas, tādējādi cerot iedvesmot jauno paaudzi, ziņo Lielbritānijas medijs "The Independent".

Sadarbībā ar Munka muzeju Oslo un "Photoshop" galveno "otu meistaru" ir digitalizētas septiņas Munka oriģinālās otas, kuras nu ir pieejamas vietnē "Creative Cloud" dizaina programmatūru "Photoshop" un "Sketch" lietotājiem visā pasaulē.

"Kliedziena" autora oriģinālās otas tika nofotografētas 360 grādos ar augstas izšķirtspējas kamerām, lai radītu detalizētu 3D attēlu. Pēc tam uzņēmumi tika analizēti, pētot to fiziskās īpatnības, piemēram, fleksibilitāte un saru veids, un pārvērstas par digitālām otām.

Munks radīja četras "Kliedziena" versijas, un "Adobe" ir izaicinājis lietotājus radīt piekto.

Konkursa dalībnieki varēs pievienot savu mākslas darba versiju vietnē "Behance" ar mirkļbirku #MunchContest, savukārt uzvarētāja veikums tiks izstādīts Munka muzejā Oslo. Labākā darba autors arī saņems 5000 mārciņu (aptuveni 5700 eiro) lielu naudas balvu un pilnībā apmaksātu braucienu uz radošo konferenci "Adobe MAX" Lasvegasā.

"Ir konkrēti mākslas darbi, kurus mēs visi zinām un mīlam. Šie darbi pārvar laiku, turpinot dzīvot, lai iedvesmotu mūsdienu radošos cilvēkus un sabiedrību kopumā. Taču mēs reti domājam par rīkiem, kādi izmantoti, lai radītu šos meistardarbus," saka Saimons Moriss (Simon Morris), "Adobe" mārketinga direktors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!